Dünya Astana’ya ‘Anadolu’ Caddesi

Astana’ya ‘Anadolu’ Caddesi

12.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, resmi ziyaret için gittiği Kazakistan’ın başkenti Astana’da, Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev tarafından kabul edildi.

Astana’ya  ‘Anadolu’ Caddesi

Tokayev, görüşmede yaptığı konuşmada, Cumhuriyet’in 100. yıldönümü dolayısıyla Astana’daki caddelerden birine “Anadolu” adının verileceğini vurguladı. Tokayev, “Türkiye, 100 yıl içerisinde siyasi, sosyal, ekonomik, kültürel ve insani alanlarda büyük başarı elde etti. Bölgesel ve küresel sorunların çözümüne aktif şekilde katılarak uluslararası arenada otorite bir devlet haline geldi. Cumhuriyet’in 100.yıldönümü münasebetiyle Astana’daki caddelerden birine Anadolu adının verilmesi talimatı verdim” dedi.

Haberin Devamı

Tokayev, Türkiye’nin, Kazakistan’ın önemli stratejik ortaklarından olduğunun altını çizerek, “Ülkelerimizin ilişkileri, geniş stratejik ortaklık seviyesine yükseldi. Türkiye, Kazakistan’ın önde gelen 4 ticaret ortağından biri... İki ülke arasında yatırım iş birliği dinamik şekilde gelişmekte. Türkiye, Kazakistan’daki en büyük 10 yatırımcı arasında yer almaktadır” ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Fidan da, “Bizler potansiyellerimizi hayata geçirirsek hem kendi ülkelerimize hem de bölgemize gerçekten çok yardımcı olabiliriz. Sizin dinamik ve vizyoner yöneticiliğinize sayın Cumhurbaşkanımız çok güveniyor, bununla büyük stratejik hamleler yapabileceğimize inanıyor... Özellikle Kasım’da yapılacak Türk Devletleri Teşkilatı zirvesini dört gözle bekliyor. İnşallah buraya geldiğinde stratejik konuları ayrıntılı olarak masaya yatıracak” diye konuştu. Bakan Fidan, ayrıca Astana’da Kazakistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Murat Nurtleu ile de görüştü.