Dünya Ateşkes sağlandı

Ateşkes sağlandı

14.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Mısır’ın arabuluculuğuyla İsrail ve Filistinli güçler arasında dün akşam saatlerinde bir ateşkes anlaşmasına varıldı. Ateşkese göre sivillere ait evler hedef alınmayacak.

Ateşkes sağlandı

İsrail’in Filistin’e yönelik hava saldırıları altıncı güne girerken, taraflar arasında ateşkes sağlandı. İsrail ordu radyosu, dün öğle saatlerinde Mısır’ın İsrail ile Gazze’deki Filistinli gruplar arasında ateşkes sağlanmasına yönelik çabalarının başarısız olduğunu duyurdu.

Haberin Devamı

Filistinli İslami Cihad örgütü de ‘intikam ve daha fazla saldırı’ sözü verdi ve “direniş aylarca sürecek bir çatışmaya hazır” açıklamasını yaptı. İsrail ordusu, Salı gününden bu yana düzenlenen operasyonlarda İslami Cihad örgütünün 6 yöneticisinin öldürüldüğünü açıklarken, Gazze’ye yönelik saldırılarında örgütün roket depoları ve yönetim merkezlerinin hedef alındığını da belirtti. Filistinli yetkililer ise Gazze’de evlerin hedef alındığını belirtti.

Akşam saatlerinde Mısır’ın arabuluculuğuyla İsrail ve Filistinli güçler arasında bir ateşkes anlaşmasına varıldı. Ateşkese göre sivillere ait evler hedef alınmayacak.

Batı Şeria’da gerilim

Öte yandan, İsrail’in Gazze Şeridi’ne hava operasyonları Filistin tarafından roketlerle karşılık bulurken, saldırılar Batı Şeria’ya da sıçradı. “Voice of America”, Filistin Sağlık Bakanlığı’nın, İsrail’in saldırıları sonucunda Nablus’ta iki Filistinlinin hayatını kaybettiğini açıkladığını aktardı.

Haberin Devamı

Bölgeden Filistinli militanlar ve İsrail güvenlik güçleri arasında silahlı çatışmalar yaşandığı haberleri de geliyor.

Filistin’den İsrail’e yönelik bine yakın roket fırlatıldığı bildirilirken, İsrail’de ise sirenler susmadı. İsrail Savunma Bakanlığı, Gazze sınırındaki vatandaşlarını ülkenin diğer kısımlarındaki otellere yerleştirdiğini duyurdu. İsrail medyası, roket saldırılarında, Gazze Şeridi’nden iki Filistinli ve 1 İsraillinin yaralandığını bildirdi.