Dünya Azerbaycan’da zafer yürüyüşü

Azerbaycan’da zafer yürüyüşü

09.11.2021 - 07:01 | Son Güncellenme:

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de Karabağ zaferinin 1. yılı dolayısıyla yürüyüş düzenlendi.

Azerbaycan’da zafer yürüyüşü

 

“Zafer Günü” kutlamaları kapsamında Bakü’nün Azneft Meydanı’ndan başlayan yürüyüşe, askeri lise öğrencileri, Sınır Hizmetleri Komutanlığına bağlı süvari birlikleri, Karabağ Savaşı gazileri ve vatandaşlar katıldı.

Haberin Devamı

Askeri bandonun marşları ile başlayan yürüyüşte askeri lise öğrencileri, savaşın 44 gün sürmesine atıfta bulunulan 440 metrelik Azerbaycan bayrağını taşıdı.

Vatandaşlar, ellerinde Azerbaycan ve Türk bayraklarıyla “Karabağ Azerbaycan’dır” sloganı atarak ve marşlar söyleyerek yürüyüşe eşlik etti.

Binlerce kişinin katıldığı yürüyüş, Ermenistan ordusundan ele geçirilen silah ve zırhlı araçların bir kısmının sergilendiği Bakü’deki “Ganimetler Müzesi”nde sona erdi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, savaşın bittiği tarih olan 10 Kasım’ın Mustafa Kemal Atatürk’ün vefat tarihi olması dolayısıyla Şuşa’nın kurtarılma tarihi olan 8 Kasım’ı “Zafer Günü” ilan etti.

Azerbaycan’da zafer yürüyüşü

‘Tek millet iki devletiz’

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Milli Savunma  Bakanı Hulusi Akar ve beraberindeki TSK komuta kademesini Şuşa’da kabul etti.

Haberin Devamı

Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri  Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile 8 Kasım Zafer Günü dolayısıyla geldiği Azerbaycan’daki temaslarını sürdürüyor.

Sabah saatlerinde Şuşa’ya gelen Akar ve TSK komuta kademesi Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edildi.

Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov’un da katıldığı görüşmede Akar  tarafından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dost ve kardeş Azerbaycan’ın 8  Kasım Zafer Günü tebrikinin iletildiği öğrenildi.

Görüşmede ayrıca Akar’ın, Türkiye ve Azerbaycan arasındaki iş birliğinin “Tek millet, iki devlet” anlayışıyla artarak devam edeceğini, Türkiye’nin dün olduğu gibi bugün ve yarın da can kardeşi Azerbaycan’ın haklı  davasında yanında olacağını ilettiği bildirildi. -ŞUŞA AA