Dünya 'Babamın başını kestim' diyerek video çekti! Kan donduran sözleri sonrası hızla tutuklandı

'Babamın başını kestim' diyerek video çekti! Kan donduran sözleri sonrası hızla tutuklandı

31.01.2024 - 13:06 | Son Güncellenme:

Videoyu akşam saatlerinde yayınladı. ABD hükümeti ve Joe Biden başta olmak üzere sayısız komplo teorisi sıraladı. Ardından kan donduran bir hareketle başını kestiği babasının kafasını göstererek, 'federal hükümet çalışanlarına ölüm' çağrısı yaptı. Hastalıklı adam, saatler içinde tutuklanarak gözaltına alındı.

Babamın başını kestim diyerek video çekti Kan donduran sözleri sonrası hızla tutuklandı

 ABD'li bir adam, 68 yaşındaki federal hükümet çalışanı babasını tüyleri diken diken eden bir saldırıyla hayattan kopardı. Ardından federal hükümeti ve Biden yönetimini hedef alan siyasi içerikli bir video çekerek sosyal medyada yayınladı. Justin Mohn adındaki adam, kan donduran görüntülerde babasının kesilen başını videoda gösterdi. 

Haberin Devamı

'MESİH' OLARAK GÖRÜLDÜĞÜNÜ SÖYLEDİ, KOMPLO TEORİLERİNİ SIRALADI

Babamın başını kestim diyerek video çekti Kan donduran sözleri sonrası hızla tutuklandı

32 yaşındaki Mohn, New York'taki 390 bin dolarlık evlerinde mide bulandıran bir saldırı gerçekleştirdi. YouTube üzerinden yayınladığı hastalıklı videoda, pek çok kişinin kendisini 'Mesih' olarak gördüğünü ve başkan olmasını istediklerini söyledi. Federal çalışanlarla beraber yaşayan akrabalarına 'onları öldürme' çağrısı yaptı. ABD'yi yok ettiğini iddia ettiği, 'çeteleri uyandırmaktan' ve 'göçmenlerden' federal hükümeti sorumlu tuttu. Yanı sıra, 'küreselciler ve komünistlere' karşı öfke kustu.

Yerel saatle 17.30'da yayınlanan ve kaldırılmadan önce altı saat boyunca YouTube'da kalan 14 dakikalık tüyler ürperten klipte Mohn, babasının kafasını kanlı bir plastik torbaya koyarken şunları söylüyordu: 

Haberin Devamı

"Federal hükümetin ihanetine karşı şiddet tek çözüm. Bu, 20 yılı aşkın bir federal çalışan olan Mike Mohn'un ve babamın başı. Artık ülkesine ihanet eden bir hain olarak sonsuza kadar cehennemde kalacak."

EVE GİDEN POLİSLER DOĞRULADI

Babamın başını kestim diyerek video çekti Kan donduran sözleri sonrası hızla tutuklandı

İngiliz basını Mohn'un, Pensilvanya eyaletindeki evinden iki saat uzakta tutuklandığını yazdı. Yetkililer ise, kurbanın kafasının kesildiğini ve YouTube videosunun da aynı soruşturmanın parçası olduğunu doğruladı.

Polis Şefi Joe Bartorilla, polisin banyoda başı kesilmiş bir ceset bulduğunu bildirdi:

"Eve çağrıldık ve memurlar içeri girdiler ve üst kattaki babanın öldüğünü gördüler. Toplumda onu ve ailesini tanıyan bazı kişiler bizimle iletişime geçiyor. Çok şey duyuyoruz. Açıkçası, aldığımız çağrılara bakılırsa toplumda iyi tanınıyor."

Bartorilla, aileyi video konusunda uyardığını de sözlerine ekledi. Mohn'un evde babası, annesi Denice, erkek kardeşi ve kız kardeşi ile beraber birlikte yaşadığı gelen bilgiler arasında.

TÜYLER ÜRPERTEN ÇAĞRI YAPIP, BİR MİLYON TEKLİF ETTİ

Babamın başını kestim diyerek video çekti Kan donduran sözleri sonrası hızla tutuklandı

Mohn yanı sıra akılalmaz görüntülerde, FBI Direktörü Christopher Wray, Başsavcı Merrick Garland ve eski Başsavcı Bill Barr da dahil olmak üzere üst düzey yetkilileri öldürebilecek herkese bir milyon dolar ödül teklif etti. Ayrıca ABD'ye karşı 'küreselci ve komünist' bir komplonun olduğunu öne sürdü. Hastalıklı adam videonun devamında, "Şeytan, planını dünya üzerinde uygulayabilmek için Amerika'nın düşmesini istiyor" ifadelerini de kullandı. 

Mohn daha sonra savaş çağrısı yaparak şöyle konuştu: 

"Ben ve diğer birçok lider Amerika'yı nasıl düzelteceğimizi biliyoruz, ancak bunun için savaşmalıyız."

Siyasi partilerdeki pek çok kişinin kendisini 2020 seçimlerinden önce en iyi başkan adayı olarak gördüğünü ileri sürdü ve Colorado eski valisi John Hickenlooper ile Ohio eski valisi John Kasich'in hikayesini doğrulayacaklarını savundu. Hastalıklı adam, sözlerini İncil'den uzun uzun alıntı yaparak 'kutsal bir görevi' olduğunu kaydederek bitirdi.