Dünya Babek Zencani’nin tahliye talebine red

Babek Zencani’nin tahliye talebine red

02.01.2014 - 10:50 | Son Güncellenme:

İran'da tutuklanan Reza Zarrab’ın ortağı İranlı milyarder Babek Zencani'nin kefaletle serbest kalma isteği reddedildi. Konuyla ilgili İran makamlarından henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Zencani'nin hükümete 3 milyar dolardan fazla borcu olduğu iddia ediliyor.

Babek Zencani’nin tahliye talebine red

Türkiye'deki yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasında tutuklanan işadamı Reza Zarrab’ın İran'daki ortağı olduğu öne sürülen Babek Zencani pazartesi günü tutuklanmıştı. Zencani, kefaletle serbest bırakılmayı talep etti ancak bu talebi reddedildi.

İran'ın resmi haber ajansı İRNA, adını açıklamadığı adli bir yetkiliye dayandırarak yayınladığı haberde, Zencani'nin kefalet ödeyerek serbest kalmasının mümkün olmadığını belirtti.

Haberin Devamı

Tahran'daki Evin Cezaevi'nde bulunan milyardere yöneltilen suçlamalar konusunda İranlı adli makamlar resmi açıklamada bulunmadı.

İran basınına yansıyan bir iddiaya göre, Zencani'nin petrol satışından devlete 3 milyar doların üzerinde borcu var. Zencani'nin bu borcunu ödemediği, rüşvet vererek ödendiğine dair sahte belgeler düzenlediği ve bu sebeplerden dolayı tutuklandığı ileri sürüldü.

Servetini eski Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad dönemine borçlu olduğu belirtilen Zencani'nin Ortadoğu ve Asya’da çeşitli şirketleri olduğu da iran basınında yer alan iddialar arasında…

Video için tıklayın