Dünya Bağışla derde deva olan şöhretler

Bağışla derde deva olan şöhretler

11.03.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Dünyaca ünlü çok sayıda sanatçı, hayır işleri de yaparak büyük takdir topluyor. Bu şöhretler eşitsizlik, mültecilik, açlık, savaş gibi sorunların mağduru olan insanlar için milyonlar bağışlıyor.

Bağışla derde deva olan şöhretler

Hollywood yıldızı Angelina Jolie, kariyeri boyunca başkalarının hayatlarını ve iyiliğini ne kadar önemsediğini hep gösterdi. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin (BMMYK) çabalarını desteklerken 2001 yılında "BMMYK İyi Niyet Elçisi" seçildi. Aktrisin 2006'da o dönem evli olduğu Brad Pitt ile kurduğu "Maddox Jolie-Pitt Vakfı" ise küresel olarak insani krizlere yardım sağlıyor. Eski çift, 2010 yılında Sınır Tanımayan Doktorlar'a 1 milyon dolar katkıda bulundu. En son Yemen örneğinde olduğu gibi çatışma yaşanan ülkelerde mağdurları ziyaret eden Jolie, Ukrayna'daki insani krizi de gündeme getirdi.

Haberin Devamı

ABD’li oyuncu Meryl Streep yıllarca Oxfam America, New York’s Meals on Wheels, Coalition for the Homeless ve National Women’s History Museum dahil olmak üzere birçok hayır kuruluşuna katkıda bulundu. Streep eşiyle de sanat eğitimini destekliyor.

İngiliz futbolunun ünlü ismi David Beckham ve eşi, modacı Victoria Beckham, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu’nun (UNICEF) Ukrayna için başlattığı “acil durum” fonuna 1 milyon sterlin bağışladı.

“BET İnsani Yardım Ödülü” sahibi olan ve DoSomething.org’dan “En Hayırsever Ünlü” unvanı bulunan ABD’li şarkıcı Beyonce, kurduğu “BeyGOOD” adlı girişimle Afrika ülkesi Burundi’ye temiz su sağlamak için UNICEF ile birlikte çalıştı. GOOD pandemide hayır kurumlarına da bağış yaptı.

Haberin Devamı

Bağışla derde deva olan şöhretler

ABD’li aktör Keanu Reeves, başrolünde yer aldığı 1999 yapımı “The Matrix” filminden elde ettiği kazancın yüzde 70’ini lösemiye karşı tedavi arayışına yardımcı olmak için bağışladı. Bağış, Reeves’in kız kardeşi Kim o sırada 8 yıldan fazla bir süredir kan kanseriyle mücadele ederken yapıldı.

Birleşmiş Milletler Kadın İyi Niyet Elçisi ve HeForShe kampanyasının önemli bir üyesi olan İngiliz aktris Emma Watson, dünya çapında cinsiyet eşitliğinin önemli bir savunucusu. Oyuncu 2018’de cinsel taciz karşıtı bir kampanya olan Birleşik Krallık Adalet ve Eşitlik Fonu’na 1.4 milyon dolar bağışladı.

İngiliz futbolunun ünlü ismi David Beckham ve eşi, modacı Victoria Beckham, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu’nun (UNICEF) Ukrayna için başlattığı “acil durum” fonuna 1 milyon sterlin bağışladı.

Kanadalı şarkıcı Justin Bieber, 2012’deki “Believe” konser turuna başladığında, satılan her biletten 1 dolar bağışlayarak “Pencils of Promise” kuruluşu için para topladı. Organizasyon, dünya genelinde okul yaptırmaya ve eğitim fırsatı yaratmaya yardımcı oluyor.

Bağışla derde deva olan şöhretler

İngiliz şarkıcı Elton John, 2016’da hayır kurumlarına 38 milyon dolar bağışladığı için İngiltere’de önde gelen bağışçıların bulunduğu listenin zirvesinde yer aldı. 1993’te kurduğu Elton John AIDS Vakfı, pandemide 1 milyon dolarlık yardım fonu oluşturdu.

Haberin Devamı

ABD’li aktör Brad Pitt, Kasım 2020’de koronavirüs pandemisinin ortasında, Güney Los Angeles’taki düşük gelirli ailelere kutularca yiyecek dağıttı.

Özellikle çevre konularındaki hayırseverliğiyle takdir edilen Hollywood yıldızı Leonardo DiCaprio, anneannesi Helene Indenbirken’in ülkesi olan Ukrayna’ya 10 milyon dolar bağışladı. Uluslararası Visegrad Fonu tarafından bağış açıklanırken, aktörün çok sevdiği anneannesini birçok filminin galasına götürdüğü biliniyor. Indenbirken 2008’de öldü.