Dünya Türkiye'nin uyarısının ardından Norveç'ten geri adım!

Türkiye'nin uyarısının ardından Norveç'ten geri adım!

02.02.2023 - 17:04 | Son Güncellenme:

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kur'an'ı Kerim'e saldırı içeren eyleme izin veren Norveç'in geri adım attığını açıkladı. Bakan Çavuşoğlu daha sonra Hollandalı mevkidaşıyla da görüştü.

Türkiyenin uyarısının ardından Norveçten geri adım

Norveç'in Ankara Büyükelçisi, yarın ülkesinde Kur'an-ı Kerim'e karşı eylem gerçekleştirileceğinin öğrenilmesi üzerine Dışişleri Bakanlığı'na çağrılmıştı.

Haberin Devamı

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Norveç'te yarın Kur'an-ı Kerim'e karşı saldırı içeren bir eylem gerçekleştirileceği öğrenilmişti. Bunun üzerine Norveç'in Ankara Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağrılmıştı. Büyükelçiye, Norveç'in, açıkça nefret suçu niteliğindeki söz konusu provokatif eylemin engellenmemesi yönündeki yaklaşımının en güçlü şekilde kınandığı ve bu tutumun kabul edilemez olduğu iletildi. Ayrıca bu eyleme izin verilmemesinin beklendiği vurgulanmıştı.

'İZNİ İPTAL ETTİLER'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kur'an-ı Kerim'e yapılan saldırılara Finlandiya'nın izin vermeyeceğini, Norveç'in de iptal ettiğini söyledi.

Çavuşoğlu, 'Norveç’te yarın kutsal kitabımız Kur’an'ı Kerim’e karşı saldırı içeren bir eylem gerçekleştirileceğinin öğrenilmesi üzerine Norveç’in Ankara Büyükelçisi'ni bakanlığımıza çağırdık. Verdikleri izni iptal ettiler.' dedi.

Haberin Devamı

Oslo polisi de İslam karşıtı aşırı sağcı SIAN grubunun lideri Lars Thorsen'in Türkiye'nin Oslo Büyükelçiliği önünde Kur'an'ı Kerim yakmasını yasaklama kararı aldığını duyurdu.,

HOLLANDALI MEVKİDAŞI İLE GÖRÜŞTÜ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hollanda Dışişleri Bakanı Wopke Hoekstra ile bugün bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.