Dünya Bebeği ölen vegan anneye müebbet

Bebeği ölen vegan anneye müebbet

31.08.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Sadece çiğ sebze meyve yiyen ailenin 18 aylık oğlu yetersiz beslenmeden öldü. Cinayetle suçlanan vegan anneye müebbet hapis cezası verildi. Hapiste olan baba da yargılanmayı bekliyor.

Bebeği ölen vegan anneye müebbet

ABD’nin Florida eyaletinde Sheila O’Leary (18) adlı vegan anne, 18 aylık oğlu Ezra’nın yetersiz beslenme sonucu ölümü nedeniyle “cinayet”ten hüküm giyerek ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Soruşturmayı yürüten müfettişler, ailenin sadece çiğ meyve sebze yediğini, çocuğun anne sütüyle beslendiğini belirtti. Ancak 18 aylık Ezra öldüğünde 7 aylık bir bebek boyundaydı ve sadece 8 kiloydu. Doktorlar, Ezra bebeğin yaşamının son haftasında hiç beslenmediğini kaydetti. Vegan kadın ile eşi Ryan Patrick O’Leary’nin 3 ve 5 yaşlarındaki diğer iki çocuğunun da yetersiz beslenmeye maruz kaldığı aktarıldı.

Haberin Devamı

‘SÜREKLİ AĞLIYORDU’

Çocukların anneleri tarafından genellikle mango, muz, avokado ve tropikal rambutan meyvesiyle beslendiği bildirildi. Çiftin ölen oğulları Ezra bebeğin hayatını kaybetmeden hemen önceki ağlamalarına kayıtsız kaldıkları da mahkeme dosyalarına yansıdı. Bebeğin son hallerini “sürekli ağlayan, zayıf bir çocuk” olarak tanımlayan savcılar, vegan annenin Ezra’nın çığlıklarını görmezden geldiğini, çocuğun kemiklerinin çıktığını fark etmek için teraziye ihtiyacı olmadığını vurguladı. Polis raporlarında ise Ezra nefes almakta zorlandığında emzirildiği belirtildi.

Bebeği ölen vegan anneye müebbet

Üç çocuklarından en küçüğünü yetersiz beslenmeden kaybeden, diğer ikisini hasta eden anne baba Sheila ve Ryan Patrick O’Leary, şimdi bu nedenle cezaevindeler. Babaya da ağır ceza verileceği konuşuluyor.

Haberin Devamı

HAYVANSAL KÖKENLİ HİÇBİR ÜRÜNÜ YEMİYORLAR

Veganlığı benimseyenler kesinlikle et yemedikleri gibi hayvansal kökenli tüm ürünleri de reddediyorlar, sadece sebze, bakliyat ve meyveyle besleniyorlar. 1944’te sivil toplum kuruluşu “The Vegan Society”yi (Vegan Toplumu) kuran İngiliz aktivist Donald Watson, “Veganlık hayvanlar alemine dair sömürünün tüm biçimlerini reddetmenin ve bitkiler aleminin ürünleriyle yaşamanın yoludur” demişti. Ama uzmanlar, sağlıklı ve dengeli beslenmede protein almanın da şart olduğunu, bunun yolunun da hayvansal ürünleri tüketmek olduğunu söylüyor.

CİNAYET VE İSTİSMARDAN HÜKÜM GİYDİ

Eşiyle birlikte ailesine katı bir vegan diyeti uygulayan Sheila O’Leary, haziran ayında altı suçtan hüküm giymişti. Vegan kadın oğlu Ezra’nın ölümüyle ve diğer iki çocuğunun yetersiz beslenmesiyle ilgili birinci derece cinayet ve ağırlaştırılmış çocuk istismarından suçlu bulundu. Davada vegan annenin cezası daha önce dört kez ertelenmişti. Baba Ryan Patrick O’Leary ise şu an hapiste aynı suçlamalardan yargılanmayı bekliyor. Mahkeme belgelerine göre, Sheila O’Leary’nin başka bir adamdan olan ilk çocuğu, daha önce yine yetersiz beslenme sebebiyle babasına iade edilmişti. Babasıyla yaşayan çocuğun sağlığının iyi olduğu bildirildi.