Dünya ‘Bebeğimi kaybettim’ açıklamasına destek

‘Bebeğimi kaybettim’ açıklamasına destek

03.08.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İngiltere Başbakanı Johnson’ın eşi Carrie, bebeklerini kaybedenlere destek amacıyla daha önce düşük yaptığını açıkladı ve bu konuyu gündeme getirdiği için takdir edildi

‘Bebeğimi kaybettim’ açıklamasına destek

DIŞ HABERLER - İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın eşi Carrie Johnson, önceki gün ikinci bebeklerini beklediklerini duyururken, geçen Aralık ayında düşük yaptığını da açıklayarak bu acıyı yaşayan kadınlara destek olmak istedi. 33 yaşındaki Carrie Johnson, düşük yaptığını kamuoyuna duyurma gerekçesini, “Yaşadığım olayı paylaşmanın başkalarına da yardımcı olabileceğini umuyorum” sözleriyle açıkladı. Johnson’ın düşük yaptığını açıklamasına birçok çevreden destek geldi.

Haberin Devamı

‘Yalnız değilsiniz’

İngiltere’de ana muhalefetteki İşçi Partisi’nin lideri Keir Starmer, düşük yapmanın bir tabu olduğunu belirterek “Carrie’nin yüksek sesle konuşmasının başkalarını rahatlatacağından ve kendilerini daha az yalnız hissetmelerini sağlayacağından eminim” dedi. Düşük Yapma Derneği Direktörü Ruth Bender Atik de “Çoğu kadın çekindiği için düşük yaptığını söyleyemiyor. Bebeğini kaybettikten sonraki hamileliklerinde de çok endişe yaşıyorlar. Bu nedenle Carrie Johnson’ın cesaretini takdir ediyorum. Açıklamak, sorunun çözümü konusunda önemli” diye konuştu.

‘Diğer kadınlara cesaret verdi’

Bebek kaybı kuruluşu “Mariposa Trust”ın CEO’su Zoe Clark-Coates, ünlü biri düşük yaptığını anlattığında, diğer kadınların da psikolojik yardım için cesaretlendiklerini belirtti. Carrie Johnson’ın açıklamasının çok önemli olduğunu belirten Clark-Coates şunları söyledi: “Ünlü kadınların bebek kaybı hikâyesini anlatmasının ardından destek isteyen çok sayıda insan görüyoruz. Bu, birçok kişi için konuyla ilgili konuşmanın uygun olduğu anlamına geliyor ve cesaret veriyor. Maalesef nesiller boyunca insanlara düşükler hakkında kesinlikle konuşmamaları söylendi.”

Haberin Devamı

Ünlüler bir tabuyu yıkıyor

Özellikle ABD ve Avrupa’da düşük yapma bir tabu olarak görüldüğünden,  son günlerde pek çok ünlü kadın bebeğini kaybettiğini açıklayarak benzer durumdaki diğer ailelere destek olmaya başladı. Son günlerde bebeklerini kaybettiklerini açıklayanlar arasında İngiltere Prensi Harry’nin eşi Düşes Meghan Markle, Kraliçe 2’nci Elizabeth’in torunu Zara Tindall ve ABD’li model Chrissy Teigen de yer alıyor.