Dünya Beline kadar suya girip hizmet etti: Bahşiş için yapıyorum

Beline kadar suya girip hizmet etti: Bahşiş için yapıyorum

02.07.2023 - 11:05 | Son Güncellenme:

Yunanistan'da bir garsonun özel locaya hizmet için denize girdiği anlar dünya basınında infial yarattı. Söz konusu olayla ilgili hem yetkililerden hem de garsondan açıklama geldi.

Beline kadar suya girip hizmet etti: Bahşiş için yapıyorum

Yazın gelmesiyle birlikte tatil sezonu açıldı. Dünyanın çeşitli ülkelerinden insanlar Türkiye'ye gelirken komşu Yunanistan da oldukça yoğun bir yaz geçiriyor. Geçtiğimiz gün ortaya çıkan habere göre sadece 1 günde ülkeye 5 cruise gemisinin demirlediği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

LOCAYA ÖZEL HİZMET

Bu gelişmeden tam 1 gün sonra Rodos'taki bir mekanda çekilen görüntüler ise dünya basınında infial yarattı. üzerinde tişört ve şort olan bir garson elindeki tepsi ile göğsüne kadar gelen derinliğe doğru yürüyerek loca adı verilen özel platformda güneşlenen ve tatil yapanlara hizmet ettiği görüldü.

Tepkilerin artması üzerine Yunan yetkililer soruşturma başlattı. Mekanın sahibinin, Yunan parlamentosunun kantininin işletmeciliğini yapan bir girişimci olduğu bilgisi de kaynaklar tarafından yazıldı.

Beline kadar suya girip hizmet etti: Bahşiş için yapıyorum

'BÖYLE BAHŞİŞ ALIYORUM'

Olayın bir numaralı kişisi olan genç garson ise Yunan basınına açıklamalarda bulundu. İsminin açıklanmamasını isteyen genç bu yolla bahşiş aldığını belirtti ve günde 200 euro kazandığını aktardı.

Gıda ve Turizm İşçileri Federasyonu Başkanı Giorgos Hotzoglou ise konuyla ilgili , 'İşçinin bu şartlarda çalışmayı kabul ettiğini de okudum, doğru mu bilmiyorum, bekliyorum. onaylanacak ve kontrol etmek için söylenenleri göreceğiz. Bu durum yıllardır devam ediyor' dedi.

Haberin Devamı

Beline kadar suya girip hizmet etti: Bahşiş için yapıyorum

BAKANLIK HAREKETE GEÇTİ

Yunanistan Çalışma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise konuyla ilgili harekete geçildiği ve soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Öte yandan yaşananlar sosyal medyada da tepki çekti. Birçok kullanıcı garsonların köle olmadığını belirterek durumu sert bir dille eleştirdi.