Dünya ‘Ben Bond...Çevreci Bond’

‘Ben Bond...Çevreci Bond’

19.10.2021 - 07:01 | Son Güncellenme:

İngiltere Prensi William çevre projelerinin yarıştığı Earthshot Ödülleri Töreni’nde giydiği ceketle James Bond’u oynayan Daniel Craig’i hatırlattı. Craig de Bond filminin galasında aynı tarz bir ceket giymişti

‘Ben Bond...Çevreci Bond’

DIŞ HABERLER - İngiliz kraliyetinde tahtın ikinci varisi olan Prens William’ın (39) öncülüğünü yaptığı ilk “Earthshot” çevre ödülleri töreni, Londra’daki Alexandra Sarayı’nda düzenlendi. Prens William’ın törende giydiği yeşil kadife ceketi, İngiliz aktör Daniel Craig’in (53) pembe kadife ceketini hatırlattı. James Bond’u canlandıran Daniel Craig de serinin yeni filmi olan “Ölmek İçin Zaman Yok”un (No Time To Die) 29 Eylül’de Londra’da yapılan galasında kadife bir pembe ceket giymişti. Hatta Craig’in pembe rengi seçmesi de “farklı” bulunmuştu. Çevre ödülleri töreninde eşi Cambridge Düşesi Kate (Middleton) ile yer alan William’ın kadife ceketinin içine bir de boğazlı kazak giymesi dikkati çekti.

Haberin Devamı

70’lerdeki gibi

Modacılar da 60’lar ve 70’lerin modası olan erkeklerde renkli kadife ceketle boğazlı kazak kombininin yeniden trend olduğunu söyledi. Söz konusu kombini 60’lar ve 70’lerde sık sık tercih eden efsanevi müzik grubu Beatles’ın üyeleri, sanatçı Andy Warhol, müzisyen Bob Dylan ve bir diğer James Bond aktörü Roger Moore, trendin dünya çapında ünlü olmasını sağlamıştı. Öte yandan, çevre projelerinin yer aldığı yarışmanın ödül törenine katılanlardan, etkinliğe gelmek için karbon ayak izini en fazla artıran eylemlerden olan uçakla seyahat etmemeleri ve kıyafetlerinin sürdürülebilir olması istenmişti. Bu talebe uygun olarak Prens William’ın da yeni kıyafet almadığı, iki yıl önce hayır kurumu “Centrepoint”in 50’nci yıldönümü etkinliğinde giydiği yeşil ceketi tercih ettiği öğrenildi.

Haberin Devamı

‘Ben Bond...Çevreci Bond’

Prens William ve eşi, Düşes Kate “Earthshot” çevre ödülleri töreninde giysileriyle de dikkati çekti. Daniel Craig ise 29 Eylül’de yapılan James Bond filminin galasında pembe kadife ceket giymişti.

Kate 10 yıllık elbise giydi

Prens William’ın eşi, üç çocuk annesi Düşes Kate, çevre ödülleri törenine eski bir elbisesiyle katılarak tutumluluk mesajı verdi. Kate, 2011’de ABD’nin Los Angeles kentindeki bir etkinlikte ilk kez giydiği 4 bin 290 sterlinlik (55 bin TL) “Alexander McQueen” elbisesiyle zarif bir görünüm sergiledi.

Elektrikli otomobile geçtiler

Prens William ile Düşes Kate Earthshot Ödülü Töreni’nin gerçekleştiği Alexandra Sarayı’na tümüyle elektrikli bir otomobille gitti. Çiftin “Audi RS e-tron GT” otomobilinin karbondioksit emisyonu olmadan elektrikli akülü motorlar kullandığı ve fiyatının 110.950 sterlin ile 133.105 sterlin arasında değiştiği belirtildi. Ayrıca Prens William’ın babası Prens Charles, oğlunun ikâmet ettiği Kensington Sarayı’nda bir şarj noktası kurduğunu açıklamıştı.

Kıyafeti geri dönüştürülmüş

“Earthshot” çevre ödülleri törenindeki çoğu konuk, eski bir kıyafetlerini giyerek Prens William ile Düşes Kate’i takip etti. “Harry Potter” film serisiyle tanınan İngiliz oyuncu Emma Watson (31) da pantolon ve tülden oluşan bluzuyla beğeni topladı. Emma Watson’ın kıyafetinin kâr amacı gütmeyen kuruluş “Oxfam”a bağışlandığı ve 10 eski giysinin geri dönüştürülmesiyle yapıldığı belirtildi. Söz konusu kıyafeti, cinsiyet normlarının dışında tasarımlarıyla bilinen İngiliz modacı Harris Reed’in tasarladığı belirtildi. Öte yandan, Emma Watson toplumsal cinsiyet eşitliği için “HeForShe” hareketine verdiği destekle biliniyor.

Haberin Devamı

‘Ben Bond...Çevreci Bond’

Gerçek istihbaratçılardan Bond’a teknoloji itirazı

İngiltere’de casuslarla mücadele eden “Birleşik Krallığın Ulusal Gizli Dinlemeye Karşı Otoritesi” (UK NACE), casusluk film serisi “James Bond”da İngiliz ajan 007’nin kullandığı çoğu teknolojik cihazın hayali olduğunu açıkladı. Uzmanlar, Daniel Craig’in oynadığı son James Bond filmi “Ölmek İçin Zaman Yok”ta yer alan “akıllı kan” uygulamasının gerçekte var olamayacak kadar riskli olduğunu söyledi. Filmde Bond’a enjekte edilen nano cihazla konumunun istihbarat tarafından takip edilmesini sağlayan uygulamanın “siber güvenlik kâbusuna” yol açabileceği bildirildi.