Dünya Berlusconi’den sevgilisine 100 milyon euro miras

Berlusconi’den sevgilisine 100 milyon euro miras

08.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

12 Haziran’da 86 yaşında ölen ve 6.5 milyar euro servet bırakan İtalya’nın eski başbakanı Silvio Berlusconi’nin vasiyeti açıklandı.

Berlusconi’den sevgilisine 100 milyon euro miras

Berlusconi, aile şirketlerinin dağılımıyla ilgili kararını 2006’da vasiyetine geçirmişti. Bu kararla Berlusconi, Fininvest Holding’in yüzde 53’lük hissesini ilk evliliğinden olan büyük çocukları Marina ve Pier Silvio’ya bıraktı. İkinci evliliğinden olan çocukları Barbara, Eleonora ve Luigi Berlusconi de geri kalan hisseleri paylaşacak. Berlusconi son yıllarında birlikte olduğu sevgilisi Marta Fascina’ya (33) da mirasından 100 milyon euro verilmesini istedi

Haberin Devamı

Medya, bankacılık ve Monza futbol kulübü gibi yatırımların çatı kuruluşu Fininvest’in yönetiminde bugüne kadar da Berlusconi’nin en büyük iki çocuğu daha büyük rol sahibiydi. Marina Berlusconi (56) Fininvest’in başkanı, Pier Berlusconi (54) ise yönetim kurulu üyesiydi. Eski başbakanın ikinci evliliğinden olan üç çocuğu ise aile şirketlerinde daha az rol sahibiydi. Berlusconi’nin sevgilisinin yanı sıra kardeşi Paolo’ya da 100 milyon, yakın dostu Marcello Dell’Utri’ye ise 30 milyon euro bıraktığı bildirildi. Berlusconi’nin partisinden bir dönem senatörlük yapan, 2014’te mafya bağlantısından mahkum olan Dell’Utri, mirası öğrenince şoke olduğunu söyledi.