Dünya Beyonce’un rönesansı

Beyonce’un rönesansı

12.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

‘Kraliçe Arı’ lakaplı pop yıldızı Beyonce, 7 yıl aranın ardından son albümü ‘Renaissance’ ile aynı adı taşıyan dünya turnesine Stockholm’den başladı. Şarkıcının ilk konserine fütüristik sahne şovları damga vurdu.

Beyonce’un rönesansı

Queen Bey’ (Kraliçe Arı) lakaplı, 28 Grammy ödüllü Beyonce, 7 yıl aranın ardından son albümü “Renaissance” ile aynı adı taşıyan dünya turnesine başladı. 57 gösteriden oluşacak olan turnenin ilk ayağı İsveç’in başkenti Stockholm’dü. Amerikalı pop yıldızının konseri 50 bin kişilik Friends Arena’da oldu. İsveç dışında İzlanda, Portekiz ve İsviçre gibi ülkelerden Beyonce’u dinlemek için gelen hayranları uzun süre kuyrukta bekledi.

Haberin Devamı

Tur gardrobu

Beyonce’un konserdeki büyüleyici performansı, Renaissance albümünün görsel estetiği ve klüp altyapısını yansıtan kostümleri büyük çok konuşuldu. Beyonce’un Loewe’den Alexander McQueen’e, Mugler’den David Koma’ya, Coperni’den Courreges’e uzanan, dans müziği ve kuir kültürüne bir övgü olan albümüyle paralel kostüm seçkisi göz doldurdu.

Beyonce’un rönesansı

Robot kolla dans şov

Beyonce, 3 saat sahnede kaldı ve dansçılarıyla sergilediği performansa 36 şarkı söyledi. Beyonce, çift dev robot kolla dans ederek, halatlara bağlanmıy disko topunun üzerinde oturarak da şarkı söyledi. Sahneden kendisine bağlanan halatlarla yukarı çekilerek ayrılan Beyonce, bu performansıyla çizgi film karakteri Sünger Bob’a benzetildi. Twitter’da sevenleri “Beyonce, Sünger Bob hayranı çıktı” gibi yorumlar yapıldı.

Haberin Devamı

Beyonce’un rönesansı

Pop yıldızı Beyonce, 2016’da

“Formation” isimli turnesinden bu yana tek başına turne yapmamıştı. Şarkıcının turnesi Avrupa’da başlayıp eylül ayında ABD’de sona erecek.