Dünya Bir günde 30 milyon kullanıcı

Bir günde 30 milyon kullanıcı

07.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Facebook’un sahibi Meta’nın sosyal medya platformu Threads, çarşamba gecesi bir patlama ile çıkış yaptı. Twitter’a rakip olarak sunulan Threads’in kullanıcı sayısı bir günde 30 milyonu geçti. Çok sayıda politikacı ve ünlü isim Threads’te ilk mesajlarını paylaştı.

Bir günde 30 milyon kullanıcı

Teknoloji devi Facebook’un sahibi olduğu Meta’nın yeni sosyal ağı Threads, ortalığı kasıp kavurdu. Meta’nın CEO’su Mark Zuckerberg’in yeni platformu, Tesla CEO’su Elon Musk’ın sahibi olduğu Twitter’a rakip olarak çarşamba akşamı erişime açıldı. Zuckerberg, 2 milyardan fazla aktif kullanıcıya sahip Instagram’la bağlantılı olarak çalışan Threads’in bir günde 30 milyon kullanıcıya ulaştığını duyurdu. Threads, 100’den fazla ülkede kullanıma açılsa da henüz Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerden erişilemiyor. Bunun nedeni ise AB’de kullanıcı verilerine dair düzenlemeler. Zuckerberg’in ilk paylaşımı ise “Threads’e hoş geldiniz” oldu.

Haberin Devamı

Özel bilgiyi sever...

Türkiye’den ve dünyadan çok sayıda ünlü isim ve politikacı Threads’e kaydoldu. Pek çok kişinin gönderi sınırı getirilen Twitter’dan soğuyarak Threads’e kaçtığı, bazı kişilerin ise Meta’nın kullanıcıların özel bilgilerini toplamayı “sevdiğine” dikkat çekerek platforma güvenmediği belirtildi. Analistler ise reklam verenlere getirilen kurallar, gönderi sınırı ile abonelik sistemi gibi değişikliğin kullanıcıları Twitter’a alternatif platform aramaya yönelttiğini, Mark Zuckerberg’in büyük açığı gördüğünü ve Threads’in önünün açık olduğunu söyledi. Pazar araştırma şirketi Insider Intelligence’dan analist Jasmine Engberg, Threads’in Twitter kadar büyük olması için aylık 4 Instagram kullanıcısından yalnızca birine ihtiyacı olduğunu söyledi. Stratejik finans analisti Brian Wieser da “Kim Kardashian, Justin Bieber, Messi gibi takipçisi çok olan bir Instagram kullanıcısı düzenli olarak Threads’te gönderi paylaşırsa platform hızla gelişebilir” dedi.

Haberin Devamı

Birbirlerine meydan okudular

Threads’in Twitter’ın 450 milyon kullanıcısını geride bırakacağını iddia eden Mark Zuckerberg, Twitter’da 11 yıl sonra ilk kez tweet atarak rakibi olan Twitter’ın sahibi Elon Musk’a meydan okudu. Zuckerberg, karşılıklı olarak birbirini gösteren 2 Örümcek Adam’ın ünlü fotoğrafını paylaşarak Musk ile dalga geçti. Musk ise Threads hakkında ilk kez Twitter’da yorum yaptı ve platformun Twitter’ın kopyası olduğunu ima etti. Musk, Meta’nın sahibi olduğu Instagram’ı uzun yıllardır kullanmadığını belirterek “Acıyı gizleyen Instagram’ın sahte mutluluğuna dalmaktansa, Twitter’da yabancılar tarafından saldırıya uğramak kesinlikle daha tercih edilebilir” dedi.

500 harfe kadar

Threads’te 500 harfe kadar paylaşım yapılabiliyor. Threads’te, Twitter’da olduğu gibi yazılı mesajların yanı sıra linkler, fotoğraflar ve videolar paylaşılabiliyor. Uygulamanın arayüzü Twitter ile neredeyse aynı. Kullanıcılar, Instagram hesaplarını kullanarak platforma kaydolabiliyor ve mevcut kişilerini takip edebiliyor. Ayrıca Threads hesabı açmak için Instagram’a üye olma şartının olmadığı da duyuruldu. Buna göre Instagram hesabı olmayan kullanıcılar yeni hesap açarak Threads’e kaydolabilecek. Siber güvenlik uzmanları, Threads’in dolandırıcılar için mükemmel bir hedef olabileceği konusunda uyardı.

Haberin Devamı

İlk Shakira kaydoldu

Threads uygulamasının ilk kullanıcılarından biri Shakira oldu. Instagram’ın en popüler isimlerinden Kim Kardashian ve Khloe Kardashian da artık Threads dünyasında. Jennifer Lopez, Justin Bieber, ünlü İngiliz şef Gordon Ramsey de Threads’in ilk kullanıcılarından oldu. Türkiye’den yeni platformda Hadise, Ezgi Mola, Sertab Erener, Pınar Altuğ, Gülben Ergen, Seda Bakan, Hande Erçel, Can Yılmaz, Hande Yener, Kerem Bürsin, Mert Fırat’ın da arasında bulunduğu çok sayıda ünlü yerini aldı.

Silerseniz Instagram’a veda edersiniz

Artık milyonlarca kullanıcıya sahip olan Threads’ta hesabınızı silmeniz için Instagram hesabınıza veda etmeniz gerekiyor. Meta bu durumu “Ek Gizlilik Politikası”nda şöyle özetliyor: “Threads profilinizi istediğiniz zaman silebilirsiniz ancak Threads profiliniz yalnızca Instagram hesabınızın silinmesiyle silinebilir.”

Haberin Devamı

Politikacılardan yoğun ilgi

Dünyaca ünlü isimlerin yanı sıra pek çok global markanın da ilk günden girdiği Threads’e, Türkiye’deki siyasilerin de ilgisi yoğun oldu. Threads’e ilk giren isimler DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oldu. Babacan, ilk mesajında “Merhaba” derken, İnce de cumhurbaşkanı adaylığı yarışını başlattığı Anıtkabir ziyaretinden bir fotoğrafı “Atatürk’ün yolundan” notuyla, Kılıçdaroğlu ise son grup toplantısından bir bölüm paylaştı. New York Demokrat Temsilcisi Alexandria Ocasio-Cortez gibi ünlüleri ve politikacıları kendine çekti. l ANKARA Milliyet