Dünya Bir skandal da İngiltere'den! Gizli dosyaları Mali'ye gönderdiler

Bir skandal da İngiltere'den! Gizli dosyaları Mali'ye gönderdiler

29.07.2023 - 15:04 | Son Güncellenme:

İngiltere Savunma Bakanlığı, ülkeye ait gizli bilgiler içeren e-postaların “yanlışlıkla” Rusya'nın müttefiki olan Mali’ye gönderildiğini açıkladı.

Bir skandal da İngiltereden Gizli dosyaları Maliye gönderdiler

ABD’nin ardından İngiltere Savunma Bakanlığı’ndan da gizli belge açıklaması geldi. Yapılan açıklamada, Bakanlık yetkililerinin “yanlışlıkla” ülkeye ait gizli bilgileri içeren e-postaları ABD ordusunun “.mil” alan adı ile biten e-posta yerine Mali’ye ait “.ml” alan adıyla biten e-postaya gönderdikleri belirtildi. Bakanlık, e-postaların güvenliği veya teknik verileri tehlikeye atabilecek herhangi bir bilgi içermediğini ve olayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı. Savunma Bakanlığı tarafından daha sonra yapılan açıklamada ise, 20’den az rutin e-postanın MAli'ye gönderildiği belirtildi.

Haberin Devamı

KRİTİK ÜLKE MALİ

İngiltere'nin bu hatası öncesi geçen hafta ABD, milyonlarca askeri e-postanın yanlışlıkla Mali’ye gönderildiğini açıklamıştı.

Öte yandan, iki ülkeden de e-posta alan Mali, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Rusya-Afrika Zirvesi'nde ücretsiz tahıl sevkiyatı sözü verdiği 6 Afrika ülkesi arasında yer alıyor.