Dünya Birincilik çizgisine yaklaştığı sırada bisikletçinin önüne atladı! Sonrası korkunç…

Birincilik çizgisine yaklaştığı sırada bisikletçinin önüne atladı! Sonrası korkunç…

25.10.2021 - 16:24 | Son Güncellenme:

Kıyasıya rekabetin hakim olduğu bisiklet yarışında korkunç bir kaza yaşandı. Birincilik çizgisine yaklaştığı sırada bisikletçinin önüne atlayan kadın, kilometrelerce hızla gelen bisikletin altında kalarak ezildi.

Birincilik çizgisine yaklaştığı sırada bisikletçinin önüne atladı Sonrası korkunç…

İspanya’daki El Hierro'da gerçekleştirilen Salmor Bike 2021 yarışı korkunç bir kazaya sahne oldu. Çok hızlı bir şekilde bisikleti süren yarışmacı birincilik çizgisine yaklaştığı sırada yolun karşı tarafına geçmeye çalışan kadınla çarpıştı.

Haberin Devamı

Çok şiddetli olan bu çarpışma anının görüntüleri Twitter üzerinden paylaşıldı. Çığlıklar arasında kadını altına alan bisiklet sürücüsü bu çarpışmanın etkisiyle kadının üstüne düştü. Yaralanan kadının ismi açıklanmadı ancak durumunun oldukça kritik olduğu bilgisi verildi.

Kıyasıya rekabete sahne olan yarışta 270 bisiklet sürücüsü yarıştı. 

Birincilik çizgisine yaklaştığı sırada bisikletçinin önüne atladı Sonrası korkunç…

Cumartesi günü öğlen saatlerinde gerçekleşen olay sonrası iki kişiye de anlık olarak orada müdahale yapıldı ve bisiklet sürücüsü düşmenin etkisiyle kafasından yaralandı. Yerel medyada büyük yankı bulan olay sonrası bu tarz yarışlarda bazı parkurlarda izleyicilerin bariyerler ile korunmadığına dikkat çekildi.

Söz konusu yarışta da izleyiciler ve yarışçılar arasında koruyucu bir bariyer bulunmuyordu ve izleyiciler yarış yokmuşçasına yolun karşı tarafına geçiyordu. Bisiklet yarışının düzenleyici kurumundan bariyer eleştirisine dair bir açıklama gelmedi. 

Haberin Devamı

Birincilik çizgisine yaklaştığı sırada bisikletçinin önüne atladı Sonrası korkunç…

Hükümete bağlı bir hastanin acil servis merkezinin sözcüsü ise yaşanan olayı doğrulayarak şu açıklamayı yaptı:

‘’El Hierro'da yaralı bir bisikletçi, başka bir kişiyle çarpıştıktan sonra hastaneye kaldırıldı. Aldığımız bilgi, bisikletçinin bir spor müsabakası sırasında bir izleyiciye çarptığı yönündeydi. Bisikletçi bir hastaneye götürüldü ve ilk değerlendirmede başından yaralanmış olduğu ortaya çıktı. Düşen kadına olay yerinde sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi. Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.’’

Birincilik çizgisine yaklaştığı sırada bisikletçinin önüne atladı Sonrası korkunç…

Sosyal medyada görüntülerin yayılması sonrası organizsyona ilişkin eleştiriler yağmur gibi yağdı. Zira bu tarz büyük organizasyonlarda özellikle izleyicilerin sporcuların karşısına bu şekilde çıkmasının engellenemesi gerekiyor.

Bisiklet tutkunu Antonio de Lima videoyu Twitter’da gördüktün sonra, "Bir yarışmada asla karşıdan karşıya geçemezsiniz," dedi.