Dünya Bogart'tan Brangelina'ya Hollywood'un ideal çiftleri

Bogart'tan Brangelina'ya Hollywood'un ideal çiftleri

05.12.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

.

Bogarttan Brangelinaya Hollywoodun ideal çiftleri

Brad Pitt - Angelina Jolie: (Mr. & Mrs. Smith (2005)

Haberin Devamı

2005 yapımı “Mr. & Mrs. Smith” filmi çekildiği sırada oyuncu Jennifer Aniston ile evli olan Brad Pitt’in Angelina Jolie ile ilişki yaşadığına dair dedikodulara yol açan film, sinema tarihinin en iyi ekran çiftinin ortaya çıkmasını da sağladı. Sette tanışan Pitt ve Jolie’nin aralarındaki kimya, medyada geniş yer bularak film için büyük bir reklam haline gelirken, aynı zamanda ikiliyi “gerçekten” birbirlerine yakınlaştırdı. Filmde, birbirlerinden gizledikleri bir sırrı olan evli bir çifti oynayan Pitt ile Jolie, profesyonel suikastçıları canlandırıyor. Film bazı eleştirmenlerden “saçma” yorumunu alsa da Jolie ile Pitt’in arasındaki karanlık ve tehlikeli kimya gişe başarısı sağladı. 2014’te evliliği Angelina Jolie (46) ile Brad Pitt’in (57) evliliği 2019’da resmen bitti.

Haberin Devamı

Lois Maxwell ve Sean Connery: Çeşitli Bond filmleri  (1963-1971)

İngiliz ajan film serisi James Bond’da ünlü ajan 007’yi canlandıran Sean Connery ile serinin ilk Bond kızı olan Lois Maxwell’in arasındaki kimya, ikilinin kült yapımda birden fazla kez birlikte yer almasını sağladı. Maxwell’in canlandırdığı Bayan Moneypenny, filmde İngiliz gizli servisi MI6’nın başında bulunan M’in sekreteri ve Sean Connery’nin canlandırdığı 007’ye platonik aşık. Bu nedenle filmde ikili sürekli şakalaşmayı ve flört etmeyi sürdürüyor. Maxwell’in temkinli bir şekilde şehvetli ama dokunaklı bir haldeki aşık ‘Moneypenny’ performansı, seyirciye Bond’un sahip olabileceği en yakın ilişkiyi sundu.

Lauren Bacall ve Humphrey Bogart: Sahip Olmak ve Olmamak (1944)

Filmde geçen “Islık çalmayı biliyorsun, değil mi Steve? Sadece dudaklarını birleştir ve üfle” repliği Hollywood tarihinde ikonik an olarak tarihe geçerken, 19 yaşındaki Lauren Bacall ile 44 yaşındaki Humphrey Bogart arasındaki kimya apaçık ortadaydı.

Maggie Cheung ve Tony Leung: Aşk Zamanı (2000)

Maggie Cheung ve Tony Leung, 1960’ların Hong Kong’unda, evli oldukları sırada bir ilişki yaşayan çifti canlandırıyor. Sinema salonuna yansıttıkları ilişkilerinin inceliği ve yoğunluğu filmi harika kılıyor.

Haberin Devamı

Amarah-Jae St Aubyn ve Micheal Ward: Aşıklar Kayası (2020)

Steve McQueen’in yönetmen koltuğunda oturduğu film, küçük bir umut, neşe, cazibe ve romantizm mucizesi içeriyor. Filmin çoğu, dansa ve flörte dönüşen, tamamlanmamış cinsellik hakkında.

Anne Reid ve Daniel Craig: Anne (2003)

İngiliz yönetmen Roger Michell’in çektiği filmde başrollerde yer alan Anne Reid o dönem 68 yaşında, Daniel Craig ise 35 yaşındaydı. Her iki oyuncunun saf kalitesi, aralarında bir şeyler olabileceğine seyirciyi ikna etti.

 

 

 

Yazarlar