Dünya Bombacı kamerada

Bombacı kamerada

29.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İngiltere polisi, Manchester’da şarkıcı Ariana Grande’nin konserini hedef alan ve 22 kişinin ölümüne yol açan Salman Abedi’nin, saldırı gecesi güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerini paylaştı.

Bombacı kamerada

Polis, bununla birlikte Abedi’yi görenlerin, fotoğraftan tehşis ederek hal ve hareketleriyle ilgili bilgi aktarmasını isterken, saldırıda kullanılan patlayıcının “birleştirilme yeri” olduğuna inanılan bir hücre evinin tespit edildiğini açıkladı.

Saldırgan Abedi’nin fotoğrafının da paylaşıldığı açıklamada, “Soruşturma ilerledikçe Abedi hakkında daha detaylı bir profil oluşmaya başladı. İngiltere’ye döndüğü 18 Mayıs’tan saldırı gününe kadarki hareketleriyle ilgili bir şey bilenlerin, bunları aktarmalarını bekliyoruz. Abedi’nin gittiği son yerlerden birinin, kent merkezindeki bir apartman dairesi olduğunu ve konserin düzenlendiği Manchester Arena’ya oradan geçtiğini biliyoruz. Söz konusu dairenin, patlayıcının yapıldığı nihai mekan olduğuna inanıyoruz” denildi.

23 bin potansiyel

Öte yandan İngiltere’de yayınlanan “The Times” gazetesi, hükümet yetkililerine dayandırdığı haberinde, İngiliz istihbarat servislerinin, ülkede 23 bin “aşırıcılık yanlısı cihatçı”nın yaşadığını tahmin ettiğini öne sürdü. Gazete, 3 bin kişinin soruşturma altında olduğunu belirtirken, 500 kişinin de takibe alındığını iddia etti.