Dünya Böyle uğurlandı!

Böyle uğurlandı!

28.03.2018 - 14:43 | Son Güncellenme:

Fransa'da rehinelerden birinin yerine geçip teröristin kurşunlarına hedef olan polis için devlet töreni düzenlendi. Başkent Paris'teki törende saygı duruşunda bulunan Fransa Cumhurbaşkanı Macron, tabutun üzerindeki bayrağa da dokundu.

Böyle uğurlandı

Fransa'nın güneyindeki Trebes'de bir süpermarkette gerçekleşen terör saldırısında rehinelerden birinin yerine gönüllü olarak geçen ve yaşamını yitiren polis Arnaud Beltrame, son yolculuğuna uğurlanıyor.

Haberin Devamı

Başkent Paris'teki törende polisin naaşı resmi konvoyla Hotel des Invalides'e getirildi. Tabutun başında saygı duruşunda bulunan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, bayrağa da dokundu.

Yağmur altında gerçekleşen törene Fransız devlet yetkililerinin yanı sıra yolsuzluk soruşturmasında hakkında gözaltı kararı verilen eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy de katıldı. Yine eski Cumhurbaşkanı Francois Hollande da törendeydi.

Geçen hafta Trebes kasabasındaki bir süpermarkette birçok kişiyi rehin alan terörist Redouane Lakdim, ateş açarak üç kişiyi öldürmüştü. Rehinelerden birinin yerine geçen 45 yaşındaki polis Beltrame, içeri girerken telefonunu açık halde masaya bıraktı ve polisin süpermarkette olanları duymasını sağladı. Saldırganın vurduğu Beltrame, yaralı olarak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti.

Haberin Devamı

Super-U adlı süpermarkete operasyon yapan Fransız özel kuvvetler polisi, teröristi öldürmüştü. Terörist Lakdim, rehineleri elinde tutarken Paris'te 130 kişinin öldüğü 15 Kasım 2015'teki saldırıların şüphelisi Salah Abdeslam'ın serbest bırakılmasını istemişti.

Cumhurbaşkanı Macron, daha önce yaptığı açıklamada polis Beltrame'nin 'olağanüstü bir cesaret gösterdiğini ve bir kahraman olarak yaşamını yitirdiğini' söylemişti.

Kanlı saldırıyı, terör örgütü IŞİD üstlenmişti.