Dünya Buldukları harita İsrail'in en büyük zaafı! Hamas tesadüfen ormanda keşfetti

Buldukları harita İsrail'in en büyük zaafı! Hamas tesadüfen ormanda keşfetti

15.10.2023 - 11:37 | Son Güncellenme:

İsrail üssüne ellerindeki gizemli haritayla sızan ve içerisini avcunun içi gibi bilen Hamas kuvvetlerinin yaptığı operasyon dünya medyasında yankı uyandırdı.

Buldukları harita İsrailin en büyük zaafı Hamas tesadüfen ormanda keşfetti

Gazze'den İsrail'e sızan 10 Hamas üyesi, İsrail'e ait bir istihbarat merkezini nasıl bulacaklarını çok iyi biliyordu. Sınırı geçer geçmez doğuya yönelen Hamas kuvvetleri motosikletle ilerlerken sivil araçlara ateş açtılar. 15 kilometre ilerledikten sonra yoldan ayrılan şahıslar ormanlık bir alanda ilerleyip küçük bir üsse kimsenin ruhu bile duymadan sızdı.

Haberin Devamı

İSRAİL ASKERİ HAMAS ÜYELERİNİ FARK ETMEDİ

Küçük bir bariyeri patlatıp binalara da giren Hamas üyeleri daha sonra nereye gideceği konusunda ikileme düştü. İçlerinden biri cebinden renk kodlu bir harita çıkardı. Haritaya göre ilerleyip kilitli bir kapıyla karşılaştılar.  İçeri girer girmez bilgisayarlarla dolu bir odaya, yani askeri istihbarat merkezine girdiler. 

Ölüm sahnesi Hamas kuvvetlerinin kafa kamerasına anbean yansırken İsrailli yetkililer gelişmeyi doğruladı. Geçtiğimiz hafta titiz bir planlama ile İsrail sınırından yüzlerce Hamaslı'nın içeri girmesi Tel Aviv'de infial yarattı. New York Times'da yer alan habere göre orduya casusların sızmış olma ihtimalinin yüksek olduğu belirtildi. İstihbaratıyla ünlü Mossad'ın ise bu saldırıyı fark edememesi yetkilileri çileden çıkarttı, öyle ki Mossad ile ilgili soruşturma bile açıldı.

Haberin Devamı

Buldukları harita İsrailin en büyük zaafı Hamas tesadüfen ormanda keşfetti

İSRAİL'İN 'YENİLMEZ' ALGISI KIRILDI

Hamas'ın bu saldırısıyla beraber İsrail için kurulmuş olan 'yenilmez' algısı da kırıldı. Hamas 'Gazze'yi yönetmekle meşgul' varsayımları da alt üst oldu. Hamas, insansız hava araçlarını kullanarak Gazze sınırındaki önemli gözetleme ve iletişim kulelerini yok etti. İsrail ordusu üzerinde geniş kör noktalar oluşturdu. Yetkililer, Hamas'ın patlayıcılar ve traktörlerle sınır barikatlarında boşluklar açarak ilk dalgada 200 saldırganın ve aynı günün ilerleyen saatlerinde 1.800 saldırganın geçmesine olanak sağladığını söylüyor. Saldırganlar, motosikletler ve kamyonetlerle İsrail'e hücum ederek en az sekiz askeri üs ve 15'den fazla köyü ele geçirdi.

İSRAİL ORDUSU: ARAŞTIRACAĞIZ

Hamas'ın saldırıyı planladığı belgelerde, birimlerin nereye konuşlanacağı, ne zaman destek kuvvet geleceği, İsrail ordusunun nasıl hareket ettiği gibi adeta profesyonel bir ordu gibi hareket ettiği görülüyor. İsrail tarafı ise savunmalarının nasıl bu kadar kolay aşıldığını savaş bitince araştıracağını söylüyor.

Buldukları harita İsrailin en büyük zaafı Hamas tesadüfen ormanda keşfetti

'TAM YERİNİ BİLİYORLARDI'

Sınır boyunca Hamas'ın silahlı kuvvetleri İsrail sınır üslerinin hepsini olmasa da çoğunu ele geçirdi. Burada birçok silahlı-silahsız İsrail askerini öldüren Hamas, için üst düzey bir İsrail ordusu yetkilisi, 'Bazı üslerdeki iletişim kanallarının yerlerini tam olarak biliyorlardı, onları yok ettiler' dedi.