Dünya Çalıştığı şirketin kendisiyle aynı pozisyon için verdiği ilana başvurdu, olanlar oldu!

Çalıştığı şirketin kendisiyle aynı pozisyon için verdiği ilana başvurdu, olanlar oldu!

11.03.2023 - 16:21 | Son Güncellenme:

On binlerce doları bulan bir maaş farkını görünce gözlerine inanamadı, şirketine bir kez daha başvurmakta tereddüt etmedi. Tüm yaşananları Twitter hesabından paylaşması ise, fırtına kopardı.

Çalıştığı şirketin kendisiyle aynı pozisyon için verdiği ilana başvurdu, olanlar oldu

Bir gün LinkedIn'deki iş ilanlarına bakarken, halihazırda çalıştığı şirketin verdiği ilanı gördü. Bir bankanın bilgi işlem destek hizmetlerini sağlayan şirket, kendisiyle aynı işi yapacak yeni bir çalışan arıyordu. Ancak ilanda gözden kaçmayacak bir detay vardı. İşe yeni alınacak çalışana, kendisinden 32 bin ila 90 bin dolar daha fazla maaş teklif ediliyordu. Kendi yaptığı işe ve şirketine bir kez daha başvuru yapmakta tereddüt etmedi.

Haberin Devamı

25 yaşındaki dijital müşteri deneyimi yazarı Kimberly Nguyen'in Twitter hesabından paylaştığı mesajlar anında dolaşıma girdi ve kısa sürede viral oldu. ABD New York'ta yaşayan Nguyen, Twitter hesabından kendisinin halihazırda yaptığı iş için teklif edilen maaş farkını paylaştı.

New York'ta aylar önce hayata geçen bir yasal düzenleme, şirketlerin verdikleri ilanlarda maaş aralığını belirtmesini zorunlu kılıyor. 1 Kasım tarihinden bu yana yürürlükte olan yasa, çalışanları cinsiyet ve ırka dayalı ücret farklılıklarından korumayı hedefliyor.

Müşteri deneyimi yazarı Nguyen, altı aydır Citibank'a bilgi işlem destek hizmetleri sağlayan Photon şirketinde çalışıyordu. Yılda 85 bin dolar kazanan genç kadın, yeni verilen ilanda ise kendisiyle aynı pozisyonda görev alacak yeni çalışma arkadaşına 117 bin ila 175 bin dolar teklif edildiğini gördü.

Haberin Devamı

New York Post gazetesi, Citibank'ın bir sözcüsünün açıklamasına yer verdi. Sözcüye göre, altı aydır sözleşmeli olarak üstlenici firma Photon'da çalışan Nguyen'in maaş görüşmelerinden Photon'un sorumlu olduğunu söyledi.

Çalıştığı şirketin kendisiyle aynı pozisyon için verdiği ilana başvurdu, olanlar oldu

Müşteri deneyimi yazarlığı yapan Kimberly Nguyen, gerçekte bankada çalıştığını ve ancak maaş ve tüm yan hakların Photon şirketi tarafından sağlandığını belirtiyor. 'Tuhaf bir sahipsiz bölge' ifadesini kullanan genç kadın, "Ekim ayından bu yana buradayım ve bana sözleşmenin kalıcı olduğu söylendi. En sonundaki hedefin ise, herkesi Citibank'ta tam zamanlı bir çalışana dönüştürmek olduğu aktarıldı" diyor.

Nguyen, sosyal medyada viral olan Twitter mesajını paylaşmadan önce maaş zammı için pazarlık yapmayı denediğini de ekliyor.

Çalıştığı şirketin kendisiyle aynı pozisyon için verdiği ilana başvurdu, olanlar oldu

Twitter mesajında şirketinden bir kez daha farklılık, eşitlik ve katılımcılık hakkında bir şeyler duymak istemediğini yazan kadın çalışan, şirketin üst düzey yöneticilerinin atabilecekleri somut adımları atmamayı tercih ettiğini kaydetti:

"Maaş farklılıklarının bu kadar yüksek olmasına gerçekten üzüldüm ancak bunun yanında maaş şeffaflığı yasasının söz konusu bilgiyi görmeme izin verdiği için gerçekten minnettarım. Çünkü, bu bana gerçekten değer verilmediğini gösterdi."

Henüz kendi şirketine yaptığı başvurudan bir yanıt alamadığını aktaran Kimberly Nguyen, yaşananları 'bütünüyle fiyasko' olarak tanımlayıp Photon'dan kovulacağına emin olduğunu da belirtti:

Haberin Devamı

"Sadece kızgınlığımı dışarı vuruyordum ve öfkeme böyle bir tepki beklemedim. İnsanlar internette mütemadiyen yakınır ve bu viral olmaz. Dürüst olmam gerekirse, tüm bu ilgiden gerçekten şaşkına döndüm."

New York Post, haberinde yazılım danışmanlığı şirketi Capterra'nın kısa süre önce yayımladığı bir araştırmaya yer verdi. Buna göre, şirketlerde yeni işe başlayanların maaşları ortalamadan yüzde 9 daha yüksek.

Yazarlar