Dünya Çantadan 800 yıllık mumya çıktı! 'O benim kız arkadaşım'

Çantadan 800 yıllık mumya çıktı! 'O benim kız arkadaşım'

09.04.2024 - 11:52 | Son Güncellenme:

Issız bir arkeolojik alanda beraberindeki mumyayla yakalan adam, "Yatak odamda benimle uyuyor, o benim kız arkadaşım" dedi.

Çantadan 800 yıllık mumya çıktı O benim kız arkadaşım

Peru'da kayıtlara geçen absürt olaya göre, asırlık bir mumya bir kuryeye ait olan termal çantanın içinde bulundu. Kurye mumyadan 'sevgilisi' olarak bahsetti.

Haberin Devamı

Peru Kültür Bakanlığı, mumyanın, popüler paket servisi uygulaması logosuyla süslenmiş kırmızı çantanın içinde cenin pozisyonunda bulunduğunu gösteren fotoğrafları yayınladı. Güvenlik güçleri, keşfi, kuryenin Puno şehrindeki bir arkeolojik alanda içki içmeye gittiği sırada mumyayı da yanında götürmesiyle gerçekleştirdi.

Kimliği 26 yaşındaki Julio Cesar Bermejo olarak tespit edilen adam, yerel televizyona verdiği röportajda, evini 'Juanita' adını verdiği asırlık mumyayla paylaştığını açıkladı:

"Yatak odamda benimle uyuyor. Yatağım var, televizyon var ve onun yanında da Juanita var. Ona bakıyorum. İfadeyi bağışlarsanız, sanki benim manevi kız arkadaşımmış gibi..."

'O BİR JUANİTA DEĞİL, BİR JUAN'

Öte yandan Bermejo, mumyanın bir kadına ait olduğunu farz etse de, yapılan incelemede cesedin bir erkeğe ait olduğu anlaşıldı. Bakanlıktan bir uzman konuyla ilgili, "Bu bir Juanita değil, bir Juan" dedi.

Haberin Devamı

Bermejo yanı sıra, mumyanın kendisine babası tarafından verildiğini ve 30 yıldır ailelerinde olduğunu anlattı ancak babasının onu nereden ve nasıl elde ettiğine dair detay vermedi. Olay yerine çağrılan polisler mumyaya el koyarak Peru Kültür Bakanlığı'na teslim etti.

1/5

2/5

3/5

4/5

5/5

Yetkililer, İspanyol kolonisi öncesi döneme ait olan mumyanın yaklaşık 1.50 cm boyunda ve 600 ila 800 yıl önce 45 yaş civarında ölen yetişkin bir erkeğe ait olduğunu bildirdi.

KÜLTÜREL MİRASA KARŞI SUÇ İŞLEMEKTEN GÖZALTINA ALINDILAR

Bermejo'nun, tariki kalıntıyı arkadaşlarına göstermek için Puno'daki ıssız arkeolojik alana getirdiği kaydedildi. Kurye, 'Juanita'yı satmaya çalıştığını ise reddetti. Bermejo ve iki arkadaşı, ülkenin kültürel mirasına karşı suç işledikleri gerekçesiyle gözaltına alındı.

Peru, arkeolojik bölge ve eşyalar açısından zengin bir ülke olarak biliniyor. 2021 yılında başkent Lima yakınlarındaki arkeolojik alanda 800 ila 1200 yaşında olduğu tahmin edilen bir mumya bulunmuştu. Ülkenin en çok ziyaret edilen turistik bölgesi ise, 15. yüzyılda inşa edilen İnka antik şehri Machu Picchu.