Dünya Çin'deki bir okuldan 'ürpertici' görüntüler

Çin'deki bir okuldan 'ürpertici' görüntüler

27.05.2023 - 13:45 | Son Güncellenme:

Bir lisede kaydedildiği tahmin edilen yapay zeka kamera görüntülerinde, öğrenciler farklı renkler ve puanlarla izleniyor.

Çindeki bir okuldan ürpertici görüntüler

Çin'de bir lisedeki dersi takip eden yapay zeka kameralarının kaydettiği görüntüler, dünyada ses getirdi. İngiliz medyası tarafından 'dehşet verici' olarak tanımlanan kayıtta, yapay zeka kameraları sınıftaki öğrencilerin her hareketini izliyor.

Haberin Devamı

Sınıflara yerleştirilen Snooping adlı casus kameraların kadrajına giren öğrenciler, farklı renklerle ekrana yansıyor. Öğrencilerin konsantrasyonunu puanlayan sistemde, her renk farklı bir hareketi temsil ediyor.

Bir lisede kaydedildiği tahmin edilen görüntülerde öğrencilerin başları üzerindeki sürekli değişen 0'la başlayan sayılar ise, söz konusu hareketlerin derecesini belirtiyor.

Çinli gazeteci Jennifer Zeng, sosyal medyada yayılan görüntüleri 'korkutucu' olarak niteledi ve kayıttaki puanların ne anlama geldiğini Twitter mesajında paylaştı.

Zeng'e göre, başını kaldırma 0.89, başını eğme 0.88, diğer türlü ayağa kalkma 0.90, elini masaya koyma ve başını eğip masayı tutma 0.71'le puanlanıyor.

Twitter mesajındaki dikkat çekici detaylardan biri de, renklerin ayrıntılandırılması oldu. Gazeteciye göre, başını kaldıranlar için kırmızı renk, diğer türlü ayağa kalkanlar için yeşil, başını eğenler için pembe ve başını çevirenler ise turuncu renkle gösterildi.

Haberin Devamı

Görüntüleri sayfasına taşıyan İngiliz medyası, bir Çin lisesinin 2018 yılında öğrencileri izlemek ve yoklama almak için sınıflara yapay zeka kameraları yerleştirdiğini hatırlattı. Hangzhou No. 11 Lisesi'ndeki yetkililer, öğrencilerin derslerdeki davranışlarını altı kategoride değerlendirdiklerini söylemişti.