Dünya Cinsel taciz davasında flaş gelişme! Belgeler ortaya çıktı

Cinsel taciz davasında flaş gelişme! Belgeler ortaya çıktı

29.01.2022 - 06:44 | Son Güncellenme:

Yılan hikayesine dönen sapıklık zincirinde izler, İngiltere Kraliçesi İkinci Elizabeth'in oğlu York Dükü Prens Andrew'a kadar uzanıyor. Cezaevinde intihar eden Jeffrey Epstein'in seks kölesi Virginia Giuffre, 2001 yılında henüz 17 yaşındayken, pedofil milyarder ve Ghislaine Maxwell tarafından Dük ile ilişkiye girmesi için zorlandığını iddia ediyor. Dünyanın konuştuğu cinsel saldırı suçlamasında önemli bir gelişme yaşandı.

Derleyen: Nazlı Erdol Akar / Milliyet.com.tr - Yıllardır gündemden düşmeyen sapık milyarder Jeffrey Epstein ve ona cinsel istismar için aracılık yapmaktan suçlu bulunan Ghislaine Maxwell'in sapıklık zincirinde oklar ünlü isimleri de işaret ediyor. Bill Clinton ve Donald Trump gibi eski ABD Başkanlarının bile adının geçtiği zincirin bir halkası da, İngiltere Kraliçesi İkinci Elizabeth'in oğlu York Dükü Prens Andrew...

Haberin Devamı

Son olarak Prens Andrew'un hukuk ekibi, kendisini henüz reşit değilken zorla ilişkiye girmekle suçlayan Virginia Giuffre tarafından açılan bir davanın parçası olarak bugün New York'ta mahkeme belgeleri sundu.

Cinsel taciz davasında flaş gelişme Belgeler ortaya çıktı

Giuffre, 2001 yılında, 17 yaşında ve henüz reşit değilken Londra'da Dük ile ilişkiye girmesi için milyarder Epstein ve Ghislaine Maxwell tarafından zorlandığını iddia ediyor. Giuffre, Epstein'ın New York ve Virgin Adaları'ndaki evinde, Prens ile ilişkiye zorlandığını da ileri sürüyor.

Üç çocuk annesi olan Giuffre, Prens Andrew'a, ABD'li avukatların, başarılı olması halinde 14 milyon sterlini "kolayca" aşabileceğini söylediği bir tazminat davası açıyor.

Prens Andrew, belgeleri resmi olarak mahkemeye sunarak aleyhindeki tüm iddiaları reddediyor. Duruşmanın ise bu yıl içerisinde gerçekleşmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

İşte mahkeme belgelerinden beş bomba...

Cinsel taciz davasında flaş gelişme Belgeler ortaya çıktı

MAXWELL İLE YAKIN ARKADAŞ OLDUĞUNU YALANLIYOR

Prens Andrew, sapık milyarder Jeffrey Epstein ile arkadaş olduğunu kabul ediyor, ancak hüküm giymiş seks suçlusu Ghislaine Maxwell'in yakın bir arkadaşı olduğunu inkar ediyor.

Bir dönem İngiliz sosyetesinin önemli isimleri arasında sayılan 60 yaşındaki Maxwell, aralarında 14 yaşında kız çocuklarının da bulunduğu onlarca kadın ve genç kızı seks kölesi haline getirdiği bir ağ kurmakla suçlanan Jeffrey Epstein'in sağ kolu olmakla itham ediliyordu. 29 Aralık'ta, beş farklı seks ticareti ile diğer suçlamalardan ve seks suçlusu Jeffrey Epstein'ı 1994 ila 2004 yılları arasında taciz etmekten suçlu bulundu.

Cinsel taciz davasında flaş gelişme Belgeler ortaya çıktı

Maxwell, New York'ta ABD Bölge Yargıcı Alison Nathan tarafından mahkum edildi ve 65 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya. Prens Andrew'un kendisine yöneltilen suçlamaları sürekli olarak inkar etmesi, Giuffre'nin kendisine yönelik sivil şikayetine verdiği "cevap ve savunmalarının" bir parçasıydı. Andrew, 11 sayfalık belgede kanunlara karşı geldiğini inkar etti. Belgede, Epstein ile "1999'da veya o civarlarda" tanıştığını kabul etti.

Cinsel taciz davasında flaş gelişme Belgeler ortaya çıktı

PRENS ANDREW, EPSTEIN'IN EVLERİNDE SIK SIK MİSAFİR OLDUĞUNU REDDEDİYOR

Haberin Devamı

61 yaşındaki Dük, "Reşit olmadığı zamanlarda davacı Giuffre'ye cinsel tacizde bulunduğu iddia edilen, Epstein'ın New York City de dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki evlerinde sık sık misafir olduğu"nun doğru olmadığını iddia etti.

Hükümlü seks suçlusu Epstein, Temmuz 2019'da aralarında 14 yaşında çocukların da olduğu, reşit olmayan kızları seks ticareti için kullanmaktan tutuklandı. Yargılanmayı beklerken yaklaşık bir ay sonra Manhattan Hapishanesi'nde kendini öldürdü.

Cinsel taciz davasında flaş gelişme Belgeler ortaya çıktı

GIUFFRE VE/VEYA BAŞKALARININ KENDİ İSTİSMARINDAN SORUMLU OLDUĞUNU İDDİA EDİYOR

Prens, “18 yaşından küçükken” Giuffre'nin “cinsel istismar” ve “tecavüzüne” uğradığı iddialarını reddediyor. Avukatları, "Giuffre'nin herhangi bir yaralanma veya zarar gördüğünü kabul etmiyor, suçlamaların etik olmadığını" iddia ediyor.

38 yaşındaki Giuffre, New York'un Çocuk Mağdurlar Yasası'nı Andrew'a karşı dava açtı. Bu yasa istismara uğrayanların, saldırganlara dava açmasına izin veriyor.

Cinsel taciz davasında flaş gelişme Belgeler ortaya çıktı

JÜRİ YARGILAMASI TALEP EDİYOR

Mahkeme belgeleri, Dük'ün "şikayette ileri sürülen tüm dava nedenleri hakkında jüri tarafından yargılanmasını talep ettiğini" belirtiyor. Dava, 13 Mayıs'a kadar her iki tarafın da bilirkişileri çağırmasıyla keşif aşamasına geçecek. Ertesi gün, her iki taraf da diğerinin çağırmak istediği kişiye itiraz edebilir. Tanıkların yeminli ifadeleri de dahil olmak üzere tüm keşiflerin 15 Temmuz'dan önce mahkemeye sunulması gerekiyor. Yargıç Lewis Kaplan, davanın en erken eylül ayında ancak yıl sonundan önce başlayacağını belirtti.

Haberin Devamı

Cinsel taciz davasında flaş gelişme Belgeler ortaya çıktı

DAVANIN REDDEDİLMESİ GEREKTİĞİNİ İDDİA EDİYOR

Dük tarafından sunulan mahkeme belgelerinde ayrıca, Giuffre'nin Avustralya'da ikamet ettiği gerekçesiyle davanın reddedilmesi gerektiği belirtiliyor. Prens'in yasal belgeleri, "Giuffre'nin Colorado Eyaletinde ikamet ettiğine itiraz ettiğini" ve "bu temelde iddiaları reddettiğini" ve Giuffre'nin ABD vatandaşı olduğunu söylüyor.

Andrew'un hukuk ekibi, iki taraf da ABD'de ikamet etmediği için davayı New York'ta açmaya hakkı olmadığını iddia ederek Giuffre'nin davasının düşürülmesini istiyor. Davayı reddetmek için avukatı Andrew Brettler mahkemeye şu açıklamayı yaptı: "Giuffre'nin Şikayeti reddedilmelidir, çünkü bu mahkeme dava üzerinde, konu üzerinde yargı yetkisine sahip değildir. Giuffre'nin daimi ikametgahı Colorado değil, Avustralya'dır."

Haberin Devamı

Cinsel taciz davasında flaş gelişme Belgeler ortaya çıktı

DAVAYI DÜŞÜRMEYE ÇALIŞTI

İngiltere Kraliçesi İkinci Elizabeth'in oğlu York Dükü Prens Andrew, ABD'de açılan davayı düşürmeye çalışmış, ancak yargıç, davanın devam edebileceğine karar vermişti. Prens'i, henüz 17 yaşındayken kendisine cinsel saldırıda bulunmakla suçlayan Virginia Giuffre'nin avukatı, müvekkili için tek başına finansal bir anlaşmanın yeterli olmayacağını söyledi. Söz konusu anlaşma, Giuffre ile 2019 yılında cezaevinde ölen cinsel suç hükümlüsü Jeffrey Epstein arasında 2009 yılında yapılmıştı.

Cinsel taciz davasında flaş gelişme Belgeler ortaya çıktı

Buna göre Giuffre, 500 bin dolar karşılığında, "muhtemel sanık" olabilecek ve Epstein ile bağlantılandırılabilecek hiç kimseye dava açmayacağını taahhüt ediyordu. Bu anlaşmanın Prens Andrew'a muafiyet sağlayıp sağlamadığını değerlendiren hakim Lewis A. Kaplan, 46 sayfalık kararında, anlaşmanın "muğlak" olduğunu gerekçe göstererek davanın görülmesi kararını vermişti.

61 yaşındaki Prens Andrew, 2019 yılında BBC'nin Newsnight programına katılarak iddiaları yalanmıştı. Dük, her ne kadar "Böyle bir şey olmadı. Size kesin ve net olarak bunun olmadığını söyleyebilirim. Bu hanımla tanıştığımı hiç ama hiç hatırlamıyorum" dese de, onun ve Giuffre'nin birlikte göründüğü fotoğraflar ortaya çıkmıştı.

Cinsel taciz davasında flaş gelişme Belgeler ortaya çıktı

Prens'in avukatları, Giuffre'nin iddiaları esas alındığında Dük'ün New York yasalarını ihlal etmediğini savunuyor. Prens'in yasal ekibi ayrıca Giuffre'nin yirmi yıllık iddiaları gündeme getirmek için kullandığı New York Çocuk Mağdurları Yasası'nın anayasaya aykırı olduğunu ileri sürdü. Avukatlara göre, bu yasa Giuffre'nin, zamanaşımına uğrayacak suçlamaları yeniden mahkemeye sunmasına izin verdi. Hakim net bir zaman çizelgesi belirlediği için dava artık durdurulamaz gözüküyor.

Virginia Guiffre, 2001 yılında Londra'da bir kulüpte Prens Andrew ile dans ettikleri sırada prensin ''terden sırılsıklam'' olduğunu iddia etmişti. Prens Andrew ise iddiayı özel bir sağlık durumundan ötürü "terleyemediğini" söyleyerek yalanlamıştı. Giuffre ise Prens'in tanıştıklarını söylediği sırada terleyemediğini kanıtlamasını istiyor.

BBC yayınına katılan Prens Andrew, Guiffre ile ilişkiye girdiği iddia edilen gecede, İngiltere'nin Woking kentinde gerçekleşen bir Pizza Express partisinde olduğunu ileri sürmüştü. Giuffre, Andrew'dan bunu da ispat etmesini istiyor.