Dünya 'Bu insanlardan olmayın!' Yaşlı çift yüzlerine bile bakmadı, havalı bir aksanla reddettiler

'Bu insanlardan olmayın!' Yaşlı çift yüzlerine bile bakmadı, havalı bir aksanla reddettiler

09.12.2023 - 12:27 | Son Güncellenme:

Üç çocuk annesi, yaşlı bir çifti, kendisi ve çocukları için ayırttığı koltuklardan kalkmadığı için öfkelenerek yaşadıklarını sosyal medyada paylaştı. Paylaşıma beğeni üstüne beğeni geldi ve kullanıcılardan anne için destek yağdı.

Bu insanlardan olmayın Yaşlı çift yüzlerine bile bakmadı, havalı bir aksanla reddettiler

Amanda Mancino-Williams yaşlı bir çiftin, İngiltere'de Cheltenham'dan Nottingham'a giden tıklım tıklım dolu tren yolculuğunda önceden rezerve ettiği koltuklardan kalkmayı reddettiğini söyledi.

Haberin Devamı

37 yaşındaki kadın, çiftin 'elit bir aksana' sahip olduğunu ve kendisine rezerve edilmiş biletlerinin 'önemli olmadığını' söylediklerini savundu.

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞTI

Bu insanlardan olmayın Yaşlı çift yüzlerine bile bakmadı, havalı bir aksanla reddettiler

Olaydan öfkelenen kadın, trenin başka bir yerine geçmeyi reddettiklerini ileri sürdüğü çiftin ve ikili koltuğu paylaşan üç çocuğunun fotoğrafını çekti.

Amanda sosyal medyaya şöyle yazdı:

"Eğer 3 çocuğu ve çantası olan bir annenin uzun bir tren yolculuğu için 4 ayrılmış koltuğu varsa ve siz de dolu bir vagonda onların koltuklarında oturuyorsanız, onlara biletlerinin geçerli olmadığını söylemeyin. Havalı bir aksanla konuşup, göz teması kurmayı reddederek yer değiştirmeyeceğinizi söylemeyin. Bu insanlardan olmayın."

Daha sonra, 12 yaşındaki çocuğunun 'çifti süzdüğü' ve çocuklarının sıkışık şekilde oturduğu bir fotoğrafı paylaştı.

'SEYAHAT EDEN HER ANNE BİLİR'

Bu insanlardan olmayın Yaşlı çift yüzlerine bile bakmadı, havalı bir aksanla reddettiler

Şöyle ekledi:

"Rezerve edilmiş olsun veya olmasın, her zaman daha fazla ihtiyacı olan biri için koltuğumdan vazgeçerdim ama yaşlı kadının bana biletlerimin hiçbir anlam ifade etmediğini söylemesi ve sonra beni görmezden gelmesi? İnsanlar senin sessizce çekip gitmeni mi bekliyorlar?"

Üç çocuk annesinin sosyal medyadaki paylaşımı, yaklaşık iki bin yorum ve 17 bin beğeni aldı. Ayrıca İngiliz basınına konuşan kadın, çifte biletini gösterdiğini ve çiftin kendisine 'kalkmayacaklarını' söylediğini ileri sürdü.

Haberin Devamı

Amanda, eğer insanlar istedikleri zaman koltuklarını alabilirlerse, yer ayırtmanın bir anlamı olmadığını savunuyor, ancak çiftin iyi bir sebepten dolayı oturmak istemesi durumunda, koltuklardan vazgeçeceğini de ekliyor.

"Beni ve çocukları başından itibaren umursamaması onun hakkında bilmem gereken her şeyi bana anlattı. Bu tür davranışlara razı olmanın benim sorumluluğum olduğunu düşünmedim. Şok oldum ve yoruldum. Çantalarla ve çocuklarıyla seyahat eden her anne aklınızın binlerce yerde olduğunu bilir, bu sebeple rezerve edilmiş koltuklar gibi şeylere güvenirsiniz. Yolculuğunuzu yönetilebilir hale getiriyorlar. Çocukların ödevlerini yapabilmeleri için bir masa da ayırtmıştım."

'SAYGI İKİ TARAFLI OLDUĞUNDA İŞE YARAR'

Öte yandan birçok sosyal medya kullanıcısı, Amanda'nın savunmasına geçti ve bazıları saygının iki taraflı olduğunda de işe yaradığını yazdı.

Bir kullanıcı şöyle yazdı:

"Hepimize büyüklerimize saygı duymamız öğretildi. Saygı iki taraflı olduğunda işe yarar! Masaya oturup gözlerinin içine bakardım."

Bir başka kullanıcı ise düşüncelerini şu şekilde belirtti:

"Gençlerin kötü davranışlarıyla ilgili yorumlar sıklıkla geliyor. Çoğu zaman yaşlı neslin de aynı derecede suçlu olabileceğini görüyorum. Elbette hepsi değil, ama bazı inatçılar."