Dünya ‘Daraltılmış monarşi’

‘Daraltılmış monarşi’

10.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kraliyet ailesinin başına geçen Kral 3. Charles dün aile fotoğrafı yayımladı. Oğlu Prens Harry ile adı skandallara karışan Prens Andrew’un yer almadığı fotoğraf için ‘Daraltılmış monarşi’ yorumu yapıldı.

‘Daraltılmış monarşi’

Kraliçe Elizabeth’in ölümü sonrası tahta çıkan Kral Charles, 6 Mayıs’ta düzenlenen taç giyme töreniyle resmen İngiltere’nin hükümdarı oldu. Konsort Kraliçe Camilla ise taç giyme töreninde taç takarak resmen Kraliçe unvanı aldı. Buckingham Sarayı, Kral ve Kraliçe’nin portrelerinin yanı sıra kraliyet üyelerinin bir araya geldiği fotoğraf karelerini yayınladı. Paylaşılan karelerde kraliyet üyelerinin sayısının az oluşu dikkat çekti.

Haberin Devamı

Oğlu ve kardeşi yok

Kraliyet uzmanları, yayınlanan karede yalnızca 4 kişinin 70 yaşının altında olduğuna işaret etti. Fotoğrafta, 2020’de oyuncu eşi Meghan Markle ile kraliyet ailesinden ayrılan Charles’ın oğlu Prens Harry yer almazken, Charles’ın adı skandallara karışan kardeşi Prens Andrew ve ailesi de görülmedi. İngiliz Daily Mail gazetesi bu fotoğrafı “Daraltılmış monarşi” yorumu ile paylaşırken, “Kral 3. Charles’ın ilk resmi fotoğrafında Charles’ın gerçekten güvenebileceği kişiler yer alıyor. Daraltılmış monarşide çalışkan ve saygı duyulan kız kardeşi Prenses Anne ve sevgi dolu eşi Kraliçe Camilla sağlam bir şekilde duruyor” dendi.

‘Daraltılmış monarşi’

Kral Charles elinde hükümdar asası ile altın, safir, yakut, zümrüt, ametist, elmas ve inci gibi değerli taşların bulunduğu hükümdar küresini tutuyor.

Haberin Devamı

‘Geleceğini zorlayabilir’

Kraliyet ailesi uzmanı Richard Fitzwilliams, “Prenses Anne’in grup fotoğrafında Kral’a bu kadar yakın olması bir hata değil. Bu konumlandırma Charles’ın kız kardeşinin çalışkanlığını fark ettiğini gösteriyor. Grup fotoğrafında olmayanlar neden orada olmadıklarını biliyor. Fotoğrafta 70 yaşın altında olmayan sadece 4 kişi var ve bu gelecekte Kral’ı zorlayabilir” dedi.