Dünya Düşen uçaktan canlı yayın! Ölürken her şeyi kaydetti

Düşen uçaktan canlı yayın! Ölürken her şeyi kaydetti

16.01.2023 - 11:01 | Son Güncellenme:

Nepal'de havalimanına yaklaşırken yere çakılan uçaktaki bir yolcunun dehşet anlarını kayıt altına aldığı ortaya çıktı. Filmleri aratmayan 100 saniyelik görüntüdeki çığlıklar yürek yakıcı.

Nepal'de bulunan Pokhara Uluslararası Havalimanı'na iniş yapmaya hazırlanan 72 kişilik yolcu uçağı yere çakıldı. Kurtarma ekipleri anında olay yerine gelirken bölgede en az 67 kişinin öldüğü belirtildi. Yerel basında, birkaç kişinin de ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldığı aktarıldı.

Haberin Devamı

Bölgede yaşayan ve BBC'ye konuşan Deeveta Kal, uçağın yerel saatle 11:00 civarında (TSİ 08:15) düşüşünü izlediğini, pilotun uçağın binaların üzerine düşmemesi için çaba sarf ettiğini söyledi. Sosyal medyada paylaşılan bir videoda, uçağın yerleşim yerlerinin üzerinde alçaktan uçarken sert bir şekilde yan döndüğü görülüyor. Uçakta dört mürettebat ve 68 yolcunun bulunduğu, yolcuların 15’inin başka ülkelerin vatandaşları olduğu açıklandı.

Düşen uçaktan canlı yayın Ölürken her şeyi kaydetti

BAŞBAKAN KABİNEYİ ACİL OLARAK TOPLADI

Seti Nehri’nin hemen yanında, havalimanına 1,5 kilometre uzakta olan kaza bölgesinde çalışmalara katılmaları için yüzlerce asker görevlendirildi. Başbakan Pushpa Kamal Dahal kabinesini acil olarak toplantıya davet etti.

KARAKUTULAR BULUNDU

Gün içerisinde Katmandu Havalimanı'ndan yapılan resmi açıklamada, kokpit içerisinde bulunan ses kaydedici ve uçuş raporlarının bulunduğu duyuruldu. Katmandu Havaalanı yetkilisi Teknath Sitaula, bulunan karakutuların sağlam olduğunu belirtirken, incelenmesi için ekiplere gönderildiğini aktardı.

Haberin Devamı

100 SANİYELİK KAYIT

Hint basınında ortaya çıkan bir haber ise kazanın dehşetini gözler önüne serdi. Söz konusu haberde isminin Sonu Jaiswal olduğu belirtilen yolcunun, uçak düşmeden kısa süre önce sosyal medya üzerinden açtığı canlı yayın ile düşüş anını kayıt altına aldığı belirtildi. 1 dakika 40 saniyelik görüntüde, sakin bir şekilde ilerleyen yolculukta uçağın sola doğru yattığı, dakikalar sonra ise uçağın büyük bir gürültüyle yere çakıldığı ve alevler içinde kaldığı görüldü.

KAZA SONRASI EN ACI DETAY

Şu ana kadar 68 kişinin cansız bedenine ulaşılırken kazanın ardından ortaya çıkan gerçekler yürek burktu. Yolcu uçağının yardımcı pilotu Anju Khatiwada’nın eşini 16 yıl önce bir uçak kazasında kaybettiği ortaya çıktı. Eşinin yolundan giderek 2010 yılında Yeti Havayolları'na katılan Khatiwada’nın eşi Dipak Pokhrel’nin kullandığı küçük uçak kalkıştan kısa bir süre önce düştü. 2006 yılında yaşanan olayda Pokhrel hayatını kaybetti. Yeti Havayolları Sözcüsü Sudarshan Bartaula yaptığı açıklamada, “Eşi Dipak Pokhrel 2006 yılında Yeti Havayolları’nın iç uçuşu sırasında yaşanan kaza sonucu hayatını kaybetti” dedi. Bartaula, talihsiz kadının cansız bedenine henüz ulaşılamadığını söyledi.

Haberin Devamı

30 YILDA 30 UÇAK KAZASI

Öte yandan son 30 yılda Nepal'de 30 uçak kazası yaşandı. Bunlardan en ölümcül olanı ise geçtiğimiz Mayıs ayında yaşanan kazaydı. Söz konusu faciada 22 kişi hayatını kaybetmişti.