26.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:
Harvard Üniversitesi’nden uzmanların yaptığı çalışmaya göre, her gün yarım çorba kaşığından fazla zeytinyağı tüketenlerin, demans sonucu ölme riskinin yüzde 28 daha düşük olduğu belirlendi. Bu sonuç, hiç kullanmayan veya nadiren zeytinyağı tüketenlerle kıyaslama yapılarak elde edildi. Çalışma, her gün bir çay kaşığı margarin veya mayonez yerine zeytinyağı kullanmanın da demanstan ölme riskini yüzde 8 - 14 arasında azaltabileceğini gösterdi. Harvardlı araştırmacı Anne-Julie Tessier, “Zeytinyağındaki bazı antioksidan bileşikler, beyin üzerinde doğrudan bir etkiye sahip olabilir veya kalbi koruyarak beyin sağlığı üzerinde dolaylı bir etki de gösterebilir” dedi.