Dünya Demokrat aday, ölümünden sonra bile açık ara fark attı

Demokrat aday, ölümünden sonra bile açık ara fark attı

11.11.2022 - 10:24 | Son Güncellenme:

ABD'deki ara seçimlerde yaşamını yitirmiş bir siyasetçinin kazanması şaşkınlık yarattı.

Demokrat aday, ölümünden sonra bile açık ara fark attı

9 Ekim'de 85 yaşındayken hayatını kaybeden Demokrat Parti üyesi Tony DeLuca'nın Pensilvanya eyaletinde seçimleri kazanması kafaları karıştırdı.

Haberin Devamı

Eyaletin en uzun süre görev yapan Temsilciler Meclisi üyesi unvanına sahip siyasetçi, lenfoma nedeniyle yaşamını yitirmişti.

Fakat 8 Kasım'da başlayan ara seçimlere az süre kaldığı için teknik olarak adı listeden çıkarılamamış ya da yerine yeni bir aday belirlenememişti. DeLuca, düzenlenen seçimlerde oyların yüzde 85'ini kazandı.

1983-2022'de Pensilvanya'nın 32. Bölgesi adına Temsilciler Meclisi üyeliği yapan siyasetçinin, seçimlerdeki rakibi olan Yeşil Parti'den Queonia Livingston ise oyların yüzde 14'ünü aldı.

Demokrat Parti'nin Pensilvanya kolundan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Temsilciler Meclisi üyesi Tony DeLuca'nın hayatını kaybetmesinden derin üzüntü duyarken, seçmenlerin DeLuca'yı ölümünden sonra tekrar seçerek, ona ve onun Demokrat Parti'nin değerlerine bağlılığına hissettikleri güveni sürdürmelerinden gurur duyuyoruz.

Haberin Devamı

Partiden yapılan açıklamada, oluşan durum nedeniyle ileri tarihte özel bir seçim düzenleneceği belirtildi.

ABD'de benzer bir olay 2018'de de yaşanmıştı. Cumhuriyetçi Parti'den Dennis Hof, kasımda düzenlenen ara seçimlerde Nevada Eyalet Meclisi'ne girme hakkı kazanmıştı.

Fakat Nevada'da 7 genelevin sahibi olan ve eski ABD Başkanı Donald Trump'ın destekçilerinden Hof, 16 Ekim'de 72 yaşındayken hayatını kaybetmişti.

Öte yandan bu durumda Pensilvanya'da olduğu gibi özel seçime gerek kalmamış, Nevada yasalarına göre Cumhuriyetçi Parti'nin belirleyebileceği bir adayın Hof'un yerini almasına izin verilmişti.

Kaynak: Independent Türkçe