Dünya Doğum turizmi! Rus kadınlarının savaş sonrası adresi ABD'den Arjantin'e kaydı

Doğum turizmi! Rus kadınlarının savaş sonrası adresi ABD'den Arjantin'e kaydı

26.02.2023 - 11:15 | Son Güncellenme:

Arjantin ağır bir ekonomik kriz geçiriyor. Ülke geçen yıl dünyanın en yüksek dördüncü yüksek enflasyon oranını yaşadı. Dolayısıyla, çocuk doğurmak isteyen Rus kadınlar için Buenos Aires’in bir çekim noktası olması şaşırtıcı.

Doğum turizmi Rus kadınlarının savaş sonrası adresi ABDden Arjantine kaydı

Rus Eva Pekurova, sosyal medyada Arjantin’de çocuk doğurma deneyiminin ne kadar iyi olduğunu anlatıyor.
Instagram hesabında anestezi uzmanının “sırtını çok dikkatli bir şekilde okşadığını” ve doğum yaptığı sırada cesaretlendirici şeyler söylediğini belirtiyor ve “Daha önce hiç böyle erkek doktor görmemiştim” diyor.

Haberin Devamı

Genç Rus anne, kendi deneyimini, hamile Rus kadınların Buenos Aires’te doğum yapmasını sağlayan işini yönetirken paylaşıyor. Ve binlerce kişi bu deneyimi yaşamak istiyor.Bir uçakta 33 hamile Rus kadınArjantin Ulusal Göç Dairesi‘nin (DNM) Direktörü Florencia Carignano, 10 Şubat’ta TN televizyon kanalına yaptığı açıklamada, sadece son üç ayda Rus vatandaşı 5.800 hamile kadının ülkeye girdiğini söyledi.

'TEK UÇAKTA 33 RUS VARDI'

Carignano “Tek bir uçakta, gebeliklerinin yaklaşık 32, 33, 34’üncü haftalarında olan 33 Rus vatandaşı vardı” dedi.
Carignano, açıklamayı gebeliklerinin ileri aşamalarındaki altı Rus kadının Buenos Aires’teki Ezeiza Uluslararası Havaalanı’nda “sahte turistler” oldukları gerekçesiyle tutulmalarının ardından yaptı.

Haberin Devamı

Yetkililere göre kadınların dönüş biletleri yoktu ve Arjantin’de nereleri görmeye geldiklerini açıklayamadılar. Buna karşın, ülkeye girilmelerine izin verildi.

'ARJANTİN'E GELMEK SUÇ DEĞİL'

DNM’in verilerine göre 2022’de ülkeye 10.777 Rus kadın girdi ve bunların 6.401’i ülkelerine geri döndü.
Carignano "Vizeyle gelip, bunu zorunlu kurallara göre yaparsanız, çocuk doğurmak için Arjantin’e gelmek suç değil” diyor ve devam ediyor:

“Arjantin’de yaşamaya, çalışmaya ve çocuklarını yetiştirmeye geldikleri için hoşnutuz. Sorun bu insanların gelmesi, çocuklarını doğurması, Arjantinli olarak kaydettirmeleri ve hiç geri dönmemeleri”

LİDERLİK ABD'DE

'Doğum turizmi’ Arjantin, daha “güçlü” bir pasaport elde etmek için ülke dışından gelinip, doğum yapıldığı “doğum turizminde” popüler olan ilk ülke değil.

Ülke sınırlarında doğanların otomatik olarak vatandaşlık elde ettiği kurallara sahip olan diğer ülkeler de bunu yaşadı. Bu kuralların olduğu ülkeler genelde Amerika kıtasında. Doğum turizminin başlıca güzergahı ise Amerika Birleşik Devletleri.
Bunu yapanlar sadece Ruslar da değil. Ancak BBC Rusça’dan Maria Kiseleva, son yıllarda zengin ve ünlü Rusların, çocuklarının ABD vatandaşı olması için, mülk sahibi oldukları Miami’de doğum yapmasının sık görülen bir durum olduğunu söylüyor.'Daha iyi pasaportlar'Peki neden Arjantin ve Brezilya Rus “doğum turizminin” en gözde iki ülkesi haline geldi?

Haberin Devamı

UKRAYNA RUSYA SAVAŞININ ETKİSİ

Ruseişvili gibi uzmanlar, iki ülkenin de aynı nedenden tercih edildiğine dikkat çekiyor. Dünya genelinde kabul edilen pasaportları var ve bu ülkeler Rus vatandaşlarına vize uygulamıyor. Savaştan önce Ruslar sadece 80 ülkeye vizesiz girebiliyordu. Arjantin ve Brezilya pasaportu sahipleriyse 170 ülkeye vizesiz seyahat edebiliyor. Buna ek olarak, ABD’ye 10 yıllık vize alma hakları oluyor ve bu Rusya’da doğan çocukların erişemeyeceği bir ayrıcalık.