Dünya 'Doktor Çıbanım' 25 yıllık sivilceyi patlattı, milyonlar ekran başına koştu!

'Doktor Çıbanım' 25 yıllık sivilceyi patlattı, milyonlar ekran başına koştu!

23.07.2023 - 06:37 | Son Güncellenme:

ABD'li dermatolog ve Youtuber Dr. Sandra Lee, dünya çapında 'Doktor Çıbanım' programıyla tanınıyor. Sivilce, akne problemlerini kökten çözmeyi kendisine mesele edinen Dr. Lee, sayısız sıra dışı vakayı inceliyor. İşinde öyle profesyonel ki cadı olduğunu söyleyerek yanına gelen hastasının 'kötü ruhlu kitlesi'ni bile iyileştirebiliyor! Milyonlarca kişinin bu anı izlemekten keyif almasının ardında ise bambaşka bir sebep var.

Doktor Çıbanım 25 yıllık sivilceyi patlattı, milyonlar ekran başına koştu

Betül Yasemin Keskin / Milliyet.com.tr - ABD'li dermatolog ve Youtuber Sandra Lee, son dönemin en büyük fenomenlerinden biri. Birçoğumuz onu 'Pimple Popper' hatta 'Doktor Çıbanım' olarak tanıyor. Siyah noktadan akneye çözümü ameliyat gerektiren birçok cilt problemine kadar tüm sorunları kökten çözen 'Doktor Çıbanım', ülkesinde ulusal bir kanalda yayınlanan programında izleyenleri hayrete düşürüyor. Milyonlarca kişi tarafından takip edilen programın bu kadar çok izlenmesinin altında yatan sebepler ise merak ediliyor.

Haberin Devamı

Doktor Çıbanım 25 yıllık sivilceyi patlattı, milyonlar ekran başına koştu

Dermatolog bir babanın kızı olarak büyüyen Dr. Sandra Lee'nin hayattaki motivasyonu sıra dışı hastalarla ilgilenmek ve onları televizyon karşısına taşıyarak insanları bilgilendirmek. İnsanlara siyah nokta veya çözümü zor olan yumrularla ilgili bilgi vermek ve onlardan nasıl kurtulacağını anlatmak üzere kurgulanmış programında birçok sıra dışı vakayı ele alan Dr. Lee, bunu büyük bir keyifle yapıyor. Dünyanın dört bir yanından izleyicileri olan 'Doktor Çıbanım', mesleğine ve programına olan yoğun ilgiden duyduğu memnuniyeti şu cümlelerle açıklıyor: "Dünyanın en iyi dermatoloğu değilim belki ama yaptığım işi ve hastalarımı seviyorum. Sanırım bu durum yaptığım işe de güzel bir şekilde yansıyor. Burada olmaktan onur duyuyorum."

Haberin Devamı

Dr. Lee'nin programı 2018 yılından bugüne dek birçok kişinin derdine derman oldu. Bazen küçük bir sivilce bazense bir siyah nokta, milyonlarca kişinin tanıklık yapacağı şekilde patladı. Üstelik bunlar yaşanırken yalnızca cilt problemleri yaşayan kişiler değil, aynı zamanda ekran başındaki milyonlar da aynı rahatlamayı yaşadı. Dr. Lee, henüz birkaç yıldır televizyonda yer alırken, konsepti gereği şimdiden hem en çok izlenen hem de en çok tartışılan programlardan biri haline geldi. Hatta programdan gerçekten nefret eden bir kitle kendi aralarında programın yayından kaldırılması için bir kampanya başlattı. Ancak bütün bunların hepsi programın lehine oldu ve program yayından kaldırılmak yerine daha da çok izlendi.

25 YIL ALNINDAKİ SİVİLCEYLE YAŞADI

Artan reytinglerle birlikte izleyicilerin beğenisini kazandığını bir kez daha fark eden Dr. Lee, programında daha ilginç vakaları incelemeye karar verdi. Hatta geçtiğimiz günlerde kendisinin 'cadı' olduğunu öne süren bir kadın dahi programda yer aldı. 40'lı yaşlarında olan Kaliforniyalı Krystal adındaki genç kadın ilk olarak 15 yaşındayken alnında küçük bir sivilce fark etti. Zamanla giderek büyüyen bu sivilce tam 25 yıl boyunca Krystal ile birlikte yaşadı. Son 5 yılda alnındaki şişlik kontrolsüzce büyüyünce görüntüsüne tahammül edemedi ve Dr. Lee'nin kapısını çaldı.

Krystal ve Dr. Sandra Lee ile yüz yüze görüşmeden önce görüntülü konuşma yaptılar ve 'Doktor Çıbanım' onu yanına çağırdı. Görünüşe göre Krystal alnında ciddi bir kistle yaşıyordu. Sonunda o gün geldi çattı ve Dr. Lee, Krystal için ameliyathaneyi hazırladı kısa sürede kisti alacak ve bu işe bir son verecekti. Ancak bazı tuhaf şeyler yaşanmaya başladı.

Doktor Çıbanım 25 yıllık sivilceyi patlattı, milyonlar ekran başına koştu

AMELİYATHANEDE YAŞANAN GARİP OLAYLAR

Kaliforniyalı Krystal, alnındaki sivilce benzeri şişliğin ona kendini bir cadı gibi hissettirdiğini ve kistin bedeninden çıkıp gitmek istemediğine inandığını söylüyordu. Alnındaki şişliğin ona ruhani bir güç kattığına inanan Krystal, hem durumundan memnun gibiydi hem de 25 yıldır onunla yaşayan şişlikten kurtulmak istiyordu. İkili arasında ameliyathanede yaşananlar durumu daha da sıra dışı bir hale getirdi. Dr. Lee, ameliyat sırasında odada çok kötü bir enerji oluştuğunu söylediktan sonra kameraman elindeki kamerayı düşürdü, ameliyat için gerekli olan ekipmanlarda sorun yaşandı. Odada gerçek bir kötü ruhun olduğuna oradaki herkes inandı. Hatta Dr. Lee bir ara adaçayı yakarak kötü ruhu kovmayı bile düşündü.

Haberin Devamı

Tüm aksiliklerden sonra Dr. Lee, Kaliforniyalı Krystal'e kistin gerçekten bedenini terk etmek istemediğini düşündüğünü söyledi. Tüm olumsuzluklara rağmen ameliyat başarıyla sonuçlandı ve genç kadın 25 yıldır onunla yaşayan kistinden kurtuldu. Kaliforniyalı Krsytal da Dr. Lee'nin birbirinden ilginç vakaları listesine adını yazdırdı.

NEDEN BAZILARI İZLEMEKTEN ZEVK ALIYOR?

Dünya çapınca sivilce videosu izlemekten haz duyan kişilerin sayısı hiç de azımsanamayacak kadar çok. Bunun ardında yatan psikolojik neden ise oldukça şaşırtıcı. Sadece 'Doktor Çıbanım'ın programını değil, sosyal medyada sayısız sivilce patlatma videolarını izleyen milyonlarca insanın davranışının ardında yatan gerçeği ise Psikiyatri Uzmanı Dr. Şahut Duran'a sorduk. Kişi neden sivilce patlatmaktan ve bunu izlemekten haz duyar?

Psikiyatri Uzmanı Dr. Şahut Duran, "Yara ve sivilce hatta saç yolma hastalığına trikotillomani denir. Kişide bu takıntının yarattığı huzursuzluğu geliştiren yolma ve koparma davranışları vardır. Daha çok stresten kaynaklanan bir durumdur, stresli kişi bu eğilimi gösterir ve kopardığında rahatlayacağını düşünür ancak beraberinde daha stresli bir davranış gelişir ve bu bir kısır döngü gibi devam eder. Trikotillomani herkeste yoktur, bu hastalığı genellemek çok zor ancak varlığından söz etmek mümkün" açıklamasında bulundu. Sivilce sıkmayı içeren video ve televizyon programlarını izleyen ve bundan zevk alan kişiler için ise Dr. Şahut Duran şunları söyledi:

"Bunları izleyerek zevk alma durumu trikotillomaniden farklı bir kompulsif rahatsızlıktır. İzleyenlerde trikotillomani hastalığına ya da başka benzer rahatsızlıklara yatkınlık olabilir."