Dünya Ölü bulunan dört gençle ilgili sır perdesi... Polis 'tutku cinayeti' dedi!

Ölü bulunan dört gençle ilgili sır perdesi... Polis 'tutku cinayeti' dedi!

15.11.2022 - 17:35 | Son Güncellenme:

Yaşları 20 ile 21 arasında değişen ve aynı üniversitede eğitim alan dört sevilen gencin kaldığı eve, polisin gelen ihbarı değerlendirmesi üzerine Pazar günü öğlen saatlerinde baskın yapıldı. Polis ekiplerinin daireye yaptığı baskında, dört gencin de hayatını kaybettiği belirtildi. Olayın "cinayet" olduğu ifade edilirken, trajik olayla ilgili çok az şey biliniyor.

Ölü bulunan dört gençle ilgili sır perdesi... Polis tutku cinayeti dedi

ABD, dört üniversite öğrencisinin gizemli ölümünün şokunu yaşıyor. Idaho Üniversitesi'nden dört öğrencinin hep birlikte gülümsedikleri son fotoğrafları, korkunç trajediden yalnızca birkaç gün önce çekildi. Dört üniversite öğrencisinin ölümü, bir yetkili tarafından "tutku suçu" olarak yorumlandı. ABD medyasında yayınlanan fotoğrafların, gençlerin ölü bulunmalarından saatler önce çekildiği açıklanırken, öğrencilerin yürek burkan fotoğraflarda gülümsedikleri görülüyor.

Haberin Devamı

Polisler trajediyle ilgili pek çok ayrıntıyı açıklamayı reddederken, New York Post gazetesi manşete taşıdığı sır ölümlerle ilgili "Cevapsız sorular" başlığını attı. Kurbanlardan birinin ailesi, halkı "yanlış bilgi" yaymayı bırakmaya çağırıyor. 

YETKİLİLER "AÇIK BİR CİNAYET" DEDİ

Polis Pazartesi günü kurbanların kimliklerini açıkladı ve hepsinin Idaho Üniversitesi öğrencileri olduğunu doğruladı. 20 yaşındaki Ethan Chapin, 21 yaşındaki Madison Mogen, 20 yaşındaki Xana Kernodle ve 21 yaşındaki Kaylee Goncalves.

Pazar günü yaşanan ve Idaho'nun küçük topluluğunu sarsan olayın, "açık bir cinayet" olduğu ve öğrencilerin kampüsün yakınında ölü bulundukları açıklandı.

Üniversite yetkilileri, birinci sınıf öğrencisi Ethan Chapin'in rekreasyon, spor ve turizm yönetimi alanlarında uzmanlaşan Washington, Mount Vernon'dan Sigma Chi kardeşliğinin üyesi olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

SON FOTOĞRAFLARI ORTAYA ÇIKTI

Sosyal medya gönderilerine göre Ethan, pazarlama bölümünde okuyan Xana Kernodle ile çıkıyor gibi görünüyordu.

Ölü bulunan dört gençle ilgili sır perdesi... Polis tutku cinayeti dedi

Xana, hayatını kaybedenlerden biri olan Madison Mogen ile birlikte Pi Beta Phi kardeşliğinin bir üyesiydi. Son sınıf öğrencisi olan Mogen de arkadaşı Xana gibi pazarlama bölümünde okuyordu.

Kaylee Goncalves ise, Idaho'dan kıdemli bir genel bilimler bölümü mezunuydu ve Alpha Phi kız öğrenci yurdunun bir üyesiydi. Polisin trajik keşfi yapmasından bir gün önce Goncalves, dört arkadaşın gülümserken çekilmiş bir fotoğrafını paylaşmıştı.

Ölü bulunan dört gençle ilgili sır perdesi... Polis tutku cinayeti dedi

Kaylee, paylaşımına şu notu düşmüştü: "Her gün bu insanlarla çevrili olduğu için şanslı bir kız."

Kaylee'nin ailesi, çok sevdikleri genç kızla ilgili gazeteci Janelle Finch'e yaptığı açıklamada, "Her şeyi, kesinlikle aklına koyduğu her şeyi yaptı" dedi ve ekledi:

Aşktan, kavgalardan ve hayattan geri durmadı.

Arkadaşları ve ailesi, Kaylee ve diğer kurbanlara başsağlığı dileklerini iletmek için Instagram'daki yorumlar bölümünü kullandı. Kaylee'nin bir arkadaşı, "Huzur içinde yat Kaylee, çok seviliyorsun" diye yazdı. Başka bir kişi de kalp emojisi atarak "rahat uyuyun güzel kızlar" yorumunu yaptı. Diğerleri kurbanların acılı aileleri için dua ettiklerini ifade etti.

Haberin Devamı

Polis yetkilileri, olayı şüpheli bir cinayet olarak adlandırmak dışında nasıl öldüklerini söylemeyi reddettiği için, dört öğrencinin ölümü bir sır perdesiyle çevrili. Olayla ilgili tutuklama yapılmadı ve polis herhangi bir şüpheli olduğunu kamuoyuna açıklamadı.

Ölü bulunan dört gençle ilgili sır perdesi... Polis tutku cinayeti dedi

Belediye Başkanı Art Bettge, şu anda çok az bilginin açıklanabileceğini yinelerken ölümleri "mantıksız" ve "tutku suçu" olarak nitelendirdi ve şu açıklamada bulundu:

Bu trajedi, anlamsız şiddet eylemlerinin her yerde, her zaman meydana gelebileceğini ve burada, topluluğumuzda bu tür olaylardan muaf olmadığımızı hatırlatıyor. Bugün hayatını kaybedenler ve geride bıraktıkları için yas tutuyoruz.

Idaho Üniversitesi Rektörü Scott Green ise şu açıklamayı yaptı:

Kelimeler, bu öğrencilerin bu dünyaya getirdikleri ışığı yeterince tarif edemez veya bu trajik koşullar altında vefat ettiklerinde hissettiğimiz derin acıyı hafifletemez. Kimse bu kaybı aileleri ve arkadaşlarından daha fazla hissetmiyor. Üniversite doğrudan etkilenenlerle birlikte çalışıyor ve bu olay inkar edilemez bir şekilde hepimizi etkilediği için tüm öğrencileri, aileleri ve çalışanları desteklemeye kararlı.

POLİS İSBAR ÜZERİNE BASKIN YAPTI

Polis, Pazar gün ortasından kısa bir süre önce kentteki eve baskın yaptı. Idaho'daki kolej kasabası, yaklaşık 25 bin kişiye ev sahipliği yapıyor. Görevliler, kimliği belirsiz bir kişinin ihbarı üzerine çağrıldıklarını söylediler.

Ölü bulunan dört gençle ilgili sır perdesi... Polis tutku cinayeti dedi

Üniversite kampüsüne sadece birkaç dakika uzaklıkta olan daireye vardıklarında, içeride dört kişi olduğunu ve dördünün de hayatını kaybettiğini bildirdiler.

Idaho Üniversitesi olayı Twitter üzerinden bildirdi ve öğrencilerden durumla ilgili belirsizlik sürerken evlerinde kalmalarını istedi. Kurbanlara saygı nedeniyle Pazartesi günü dersler iptal edildi ve öğrencilere danışmanlar sağlandı.

Haberin Devamı

Polis olayı aktif olarak soruşturuyor ve şu anda herhangi bir tehdit olduğuna inanmadıklarını söyledi.

Ölü bulunan dört gençle ilgili sır perdesi... Polis tutku cinayeti dedi

Kaylee'nin ailesi, trajediyle ilgili sosyal medyada spekülasyonlara son verilmesi çağrısında bulunarak, "Hepimizin sosyal medyası var. Tüm yorumları görüyoruz. Yayılan yanlış bilgiler, bu olaylara dahil olan herkes için haksızlık" açıklamasında bulundu.

Yazarlar