Dünya Drone değil intihar tankı! 6 ton patlayıcıyla yaklaştı, RPG ile vurdular

Drone değil intihar tankı! 6 ton patlayıcıyla yaklaştı, RPG ile vurdular

19.06.2023 - 10:29 | Son Güncellenme:

Aylardır devam eden savaşta Rusya'nın yeni taktiği ifşa edildi. Anbean kameraya yansıyan görüntülerde devreye giren RPG, Rusların beklentilerini suya düşürdü.

24 Şubat 2022'de başlayan Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde 481. güne girildi. Haziran ayının başında patlatılan Kakhovka barajının ardından Ukrayna'nın doğusunda ortalık karıştı. Herson'un büyük bir kısmı su altında kalırken, on binlerce insan bölgeden tahliye edildi. Bölgede şimdiye kadar 35 kişinin de cansız bedenine ulaşıldı.

Haberin Devamı

Guardian'da yer alan haberde BM, Moskova'yı Ukrayna'nın doğusundaki Kakhovka barajının patlamasından etkilenen Rus işgali altındaki bölgelere insani yardım sevkiyatını engellemeye devam etmekle suçladı.

KARŞI TAARRUZ BAŞLADI

Barajın patlatılmasından kısa bir süre sonra ise Zelenskiy, Ukrayna'nın karşı saldırıya geçtiğini resmen doğruladı. Zelenskiy'nin doğrulaması Ukrayna kuvvetlerinin Ruslara ait birkaç küçük bölgeyi almasından hemen sonra geldi.

İngiliz istihbaratına göre, son zamanlardaki en yoğun çatışmalar güneydoğudaki Zaporijya Bakhmut ve Donetsk bölgelerinde yoğunlaştı.

ISW'nin paylaştığı bilgilerde ise Ukraynalıların karşı saldırıya küçük bir ara verileceği bildirildi. İstihbarat kaynaklarından elde edilen gelişmelerde, Ukrayna ordusunun taktiklerini yeniden değerlendirmek için saldırılarını durduracağı yazıldı. Aynı raporda, Ukrayna birliklerinin son 24 saatte 4 ayrı cephede saldırılarına devam ettiği ve bazı yerlerde ilerleme kaydettiği belirtiliyor. 

Haberin Devamı

Drone değil intihar tankı 6 ton patlayıcıyla yaklaştı, RPG ile vurdular

YENİ TAKTİK: İNTİHAR TANKI

Tüm bu gelişmeler yaşanırken DailyMail, Rusların cephedeki yeni taktiğini gözler önüne serdi. Telegram'dan alınan görüntülerde, içi boş tankların patlayıcılarla doldurulduğu ve Ukrayna siperlerine doğru sürüldüğü kayıtlara geçti.

Donetsk'ten gelen yeni video görüntüleri, bu hafta Ukrayna siperine doğru ağır ağır ilerleyen patlayıcı yüklü bir T-54'ü gösteriyor. Söz konusu görüntülerin devamında bir mayına çarpan T-54'ün hızı düşüyor.

Drone değil intihar tankı 6 ton patlayıcıyla yaklaştı, RPG ile vurdular

6 TON PATLAYICI

Kameraya yansıyan görüntünün devamında ise intihar tankının havaya uçurulduğu görüldü. Rusya bu taktiği daha önce en az iki kez kullanmıştı, ancak patlama ilk kez kameralara yansıdı. Rus Telegram kanallarına göre tank en az 6 ton patlayıcıyla dolu ve oto pilot olarak uzaktan kontrol ediliyor.

Öte yandan ortaya çıkan yeni taktiği Rusya Savunma Bakanlığı doğruladı. Daha önce de benzer bir taktiğe imza attıklarını bildiren bakanlık bu taktiği Ukrayna kuvvetlerine ağır kayıplar verdirdiğini öne sürdü.

Drone değil intihar tankı 6 ton patlayıcıyla yaklaştı, RPG ile vurdular