Dünya Dün gece yaşanan gerilimin ardından bu fotoğrafı paylaştılar

Dün gece yaşanan gerilimin ardından bu fotoğrafı paylaştılar

13.02.2018 - 16:35 | Son Güncellenme:

Kardak adası yakınlarında dün gece Yunanistan sahil güvenlik botlarıyla Türk Sahil Güvenlik gemisi arasında yaşanan çarpışmaya ilişkin olduğu iddia edilen ilk fotoğraf Yunan basını tarafından yayımlandı.

Dün gece yaşanan gerilimin ardından bu fotoğrafı paylaştılar

Yayımlanan fotoğrafta dün geceki süreçte olaya karıştığı belirtilen botun hasar gören kısımları var. Yunan Adalar ve Denizcilik Bakan Yardımcısı Nektarios Santorinos yaptığı açıklamada 'Olaya soğukkanlılıkla yaklaşacağız' ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

'Soğukkanlı olacağız'

Kardak adası çevresinde dün gece yaşanan olayda, adaya yaklaşmaya çalışan Yunan sahil güvenlik botları, Türk sahil güvenlik gemileri tarafından engellenmişti. Bu sırada Türk gemisi ile Yunan botu çarpışmış, Yunan botunda hasar oluşmuştu. Yunan basını olaya ilişkin fotoğrafı yayımladı. Ayrıca Yunanistan'ın Adalar ve Denizcilik Bakan Yardımcısı'nın açıklamasına da yer verildi. Yunan bakan yardımcısı yaptığı açıklamada "Bizim sahil güvenlik botumuz bizim karasularımızda iken Türk gemisi çatma olayını gerçekleştirdi. Gemimizde çok büyük bir zarar yok. Türk sahil güvenlik botu uluslararası hukuk ve seyir kurallarına aykırı hareket etti. İnanıyorumki bu kışkırtıcı bir hareketti.Niz SG Komutanlığı ve Bakanlığımız olarak Yunan egemenlik haklarını korumaya devam edeceğiz. Bununla birlikte olaya soğukkanlılıkla yaklaşacağız"

Haberin Devamı