Dünya Dünyada pilotluk Türkiye’de modellik

Dünyada pilotluk Türkiye’de modellik

14.03.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

55 ülkeyi kapsayan, mesleklerin popülaritesiyle ilgili online araştırmaya göre, dünya genelinde en favori iş pilotluk, Türkiye’de ise modellik!

Dünyada pilotluk Türkiye’de modellik

DIŞ HABERLER  - Kariyer sitesi “Jobseeker”ın araştırması, pilotluğun dünya genelinde en popüler meslek olduğunu ortaya koydu. Arama analiz aracı “Ahrefs” kullanılarak yapılan araştırmada, “Nasıl pilot olunur?” ifadesinin Ocak 2024’te internette 50 bin kez arandığı belirlendi. İngiltere, İspanya, Yeni Zelanda, Kenya, Somali, Hindistan, Japonya ve Suudi Arabistan’ın da aralarında bulunduğu 55 ülkede insanların “pilot olmanın hayalini kurduğu” belirtildi. “Uçuş görevlisi nasıl olunur?” sorusunun ise en fazla aranan ikinci ifade olduğu bildirildi. 

Haberin Devamı

ABD, Kanada, Meksika ve Brezilya’nın da aralarında bulunduğu ülkelerde yaşayanların en fazla uçuş görevlisi olmak istediği vurgulandı. Modellik ise dünya çapında “en fazla hayalleri süsleyen” üçüncü meslek oldu. Modellik, aralarında Türkiye, Fransa, Almanya, İtalya, İsveç, Mısır ve Cezayir’in de bulunduğu ülkelerde en favori meslek olarak görüldü. 

En favori 10 meslek

İnternette 2024’teki aranma oranlarına göre en favori 10 meslek şunlar: Pilot (50 bin arama), uçuş görevlisi (29 bin arama), model (25 bin arama), psikolog (17 bin arama), sosyal medya fenomeni (17 bin arama), doktor (15 bin arama), öğretmen (14 bin arama), avukat (14 bin arama), itfaiyeci (14 bin arama), girişimci (13 bin arama).