Dünya 'Bütün Fransız askerlerini öldüreceğiz!' Üçüncü Dünya Savaşı'nı başlatacak açıklamayı devlet medyası yayınladı

'Bütün Fransız askerlerini öldüreceğiz!' Üçüncü Dünya Savaşı'nı başlatacak açıklamayı devlet medyası yayınladı

21.03.2024 - 11:11 | Son Güncellenme:

Askeri uzmanlar, analistler hatta devlet liderleri dahi Fransa'nın Ukrayna'ya asker göndermesinin küresel bir savaşa hatta küresel bir nükleer savaşa yol açacağını söylüyor. Konuyla ilgili gün içerisinde açıklamalarda bulunan Rus yetkili ise adeta ateşe benzin döktü. Moskova'dan gelen açıklama dünya medyasında yankı uyandırdı.

Bütün Fransız askerlerini öldüreceğiz Üçüncü Dünya Savaşını başlatacak açıklamayı devlet medyası yayınladı

İkinci yılı çoktan dolan Rusya'nın Ukrayna'yı işgale giriştiği savaş bütün kaosuyla sürüyor. 2023 yazında Batılı müttefiklerinin yoğun silah desteğiyle ikinci karşı taarruzu başlatan Ukrayna ordusu, topraklarının beşte birini işgal altında tutan Rus birliklerini geri püskürtmeyi başaramadı. 1000 kilometreyi aşan cephe hattındaki ölümcül çatışmalar sonucu değiştirmezken, Rus işgalciler Mayıs 2022'den sonra ilk ciddi zaferlerini geçtiğimiz ay Avdiivka'yı ele geçirerek elde etti. Donetsk yakınlarındaki Avdiivka kasabası, savaştan önce bile silah seslerinin kesilmediği bir noktaydı.

Haberin Devamı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Şubat ayında Rusya'nın Ukrayna savaşında yenilmesinin Avrupa'nın güvenliği için hayati önem taşıdığını söyledi. Macron, Ukrayna’ya daha fazla askeri yardım gönderilmesini görüşmek için bir araya getirdiği Avrupalı liderlerle Ukrayna'ya asker gönderilmesi konusunda ise fikir birliğine varılamadığını söyledi. Macron, "Ancak hiçbir seçenek göz ardı edilmemeli. Rusya'nın kazanmaması için gereken her şeyi yapacağız" dedi.

Bütün Fransız askerlerini öldüreceğiz Üçüncü Dünya Savaşını başlatacak açıklamayı devlet medyası yayınladı

PUTİN: NÜKLEER SAVAŞI GÖRMÜYORLAR MI?

Macron'un Batılı ülkelerin Ukrayna'ya asker göndermesini gündeme taşımasına, başta ABD olmak üzere birçok ülke tepki gösterdi. Avrupalı ülkeler arasında İngiltere ve İtalya'nın tepkisi öne çıktı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin konuyla ilgili ise "Nükleer çatışma tehlikesi olduğunu anlamıyorlar mı? Bu savaş sonucunda medeniyet yok olabilir. Güçlü bir Rusya olmadan sağlam bir küresel düzen mümkün değildir. Arap ülkeleri ve Latin Amerika ile bağları güçlendirmenin önemli olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Bütün Fransız askerlerini öldüreceğiz Üçüncü Dünya Savaşını başlatacak açıklamayı devlet medyası yayınladı

ÜÇÜNCÜ KÜRESEL SAVAŞI BAŞLATACAK AÇIKLAMA

Rusya'nın resmi medyası TASS ise bugün Devlet Duması Başkan Yardımcısı Pyotr Tolstoy'un açıklamalarını ön plana çıkardı. Fransa'nın Ukrayna'ya asker gönderme olasılığını değerlendiren Tolstoy, ""Ukrayna topraklarına gelecek tüm Fransız askerlerini öldüreceğiz. Hepsini öldüreceğiz" dedi. Tolstoy ayrıca şimdiye kadar Ukrayna'ya 367 Fransız paralı askerinin geldiğini tespit ettiklerini ve bunların 147'sinin etkisiz hale getirildiğini hatırlattı.

Tolstoy ayrıca Macron'un açıklamalarını Rusya'nın en kısa tabirle "Umursamadığını" hatırlattı.