Dünya Duruşmaya giderken kalp krizi geçirdi

Duruşmaya giderken kalp krizi geçirdi

03.01.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Pakistan’ın eski Devlet Başkanı Pervez Müşerref vatana ihanet suçlaması ile yargılandığı davaya katılmak üzere yola çıktığı sırada kalp krizi geçirerek hastaneye kaldırıldı.

Duruşmaya giderken kalp krizi geçirdi

Pakistan’da 2007 yılında ilan ettiği olağanüstü hal sırasında anayasanın altıncı maddesini ihlal ettiği gerekçesi ile hakkında vatana ihanet suçlaması getirilen ve dava açılan Pervez Müşerref, dün sabah ilk kez duruşmaya katılmak üzere evinden ayrıldı ancak yolda rahatsızlanarak Ravalpindi şehrindeki Silahlı Kuvvetler Kardiyoloji Enstitüsü’ne getirildi. Müşerref’in kalp krizi nedeniyle yoğun bakımda tutulduğu açıklandı.
Müşerref’in avukatlarından Ahmed Rıza Kasuri, gazetecilere yaptığı açıklamada, müvekilinin herhangi bir şeyden korkmadığını belirterek, “Eğer Sayın General Müşerref bir şeyden korksaydı ülkeye geri dönmezdi. Bu davalarla yüzleşmek istemezdi. Kendisi komandodur. Herhangi bir şeyden korkusu yoktur. Hastalığı insani bir durumdur” dedi. Mahkeme heyeti, Müşerref’in kalp krizi geçirmesi nedeniyle duruşmayı 6 Ocak Pazartesi gününe erteledi.