Dünya ‘Düşen helikopter KYB’li grubun’

‘Düşen helikopter KYB’li grubun’

20.03.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Mesrur Barzani, 15 Mart’ta Duhok kentinde düşen ve içerisinde terör örgütü PKK/YPG üyelerinin bulunduğu helikopterin, Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) üyesi bir grup tarafından satın alındığını ifade etti.

‘Düşen helikopter KYB’li grubun’

Barzani, helikopter kazasıyla ilgili “bazı gizemli olayların” bulunduğunu belirterek, helikopterin Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ismini kullanan terör örgütü PKK/YPG’ye nasıl ulaştığı ve o bölgede ne işleri olduğuna dair bilgilerinin bulunmadığını kaydetti. Söz konusu soru işaretlerini cevaplamak için daha detaylı incelemelere ihtiyaç duyulduğunu dile getiren Barzani, izin almadan o bölgede uçan helikopterin ne işi olduğunu öğrenmek için Irak hükümeti ve koalisyon güçlerinin birlikte iş birliği yapacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

Bu arada IKBY Terörle Mücadele Birimi, düşen helikopterin Süleymaniye kenti ile Suriye’nin kuzeyi arasında yolculuk yaptığını bildirdi. Açıklamada ayrıca, Irak hükümeti ve koalisyon güçlerine, IKBY hava sahasında onaysız uçan helikopterle ilgili açıklama yapma çağırısında bulunuldu. Kazada 9 kişinin öldüğü bildirilmişti.