Dünya Elon Musk: Başka seçenek yoktu!

Elon Musk: Başka seçenek yoktu!

06.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Twitter’ı satın alan ve çalışanların yarısını kovan Elon Musk, şirketin günde 4 milyon dolar zarar ettiğini duyurdu. Musk, ABD ara seçimleri öncesi büyük tartışma yaratan yasaklı hesaplar konusuna da değindi.

Elon Musk: Başka seçenek yoktu

DIŞ HABERLER SERVİSİ - Twitter’ı satın alan ve Cuma günü büyük bir işten çıkarma furyasına başlayan Elon Musk ilk kez konuyla ilgili konuştu. Şirketin her gün 4 milyon dolar para kaybettiğini duyuran Musk, işten çıkarmaları savunarak “Twitter’ın yürürlükteki işten çıkarmaları konusunda, ne yazık ki şirket günde 4 milyon doların üzerinde kayıp yaşarken başka seçenek yok. Çıkarılan herkese 3 aylık tazminat teklif edildi, bu yasal olarak gerekli olanın yüzde 50 fazlasıdır” dedi. Musk ayrıca ‘mavi tik’ için 8 dolar fiyat konusunda geri adım atmayacağını da duyurdu. Milyarder iş insanı Elon Musk’ın 44 milyar dolara olaylı bir şekilde Twitter’ı satın almasından sonra Cuma günü personelin yüzde 50’si işten çıkarılmıştı.

Haberin Devamı

İçerik yönetimi aynı

Musk öte yandan Twitter’ın aşırı içeriklere tavrının aynı kalacağını belirtti. Twitter’ın içerik yönetimi konusunda bundan böyle etkisiz olmasından endişe ediliyor. Musk ise, Twitter’ın politikalarının “kesinlikle aynı kalacağını” savunuyor. Ancak Musk daha önce de toplu işten çıkarma haberlerini yalanlamıştı. Uzmanlar ve aktivistler ise endişeli. Aşırı söylemleri olanların hesaplarının yeniden açılacağına dair endişelerin, ABD’deki ara seçimlerden hemen önce yaşanıyor olması dikkat çekici. Twitter’ın Güvenlik ve Güvenilirlik Müdürü Yoel Roth, 2.000’in üzerindeki anlık inceleme yapan içerik moderatörünün çoğunun işinin etkilenmediğini duyurdu.

Biden: Yalan saçıyor

ABD Başkanı Joe Biden ise, sosyal medya platformu Twitter hakkında sert konuştu. Biden, “Şimdi hepimiz ne hakkında endişeliyiz? Elon Musk gitti ve dünyaya yalanlar saçan bir teçhizat aldı” derken, “Artık ABD’de editör yok. Burada editör yok. Çocuklarımızın neyin tehdit altında olduğunu anlamasını nasıl sağlayabiliriz?” diye konuştu. Beyaz Saray, “Biden’ın nefret söylemi ve dezenformasyon yayılmasının azaltılması konusundaki ihtiyacı açıkça dile getirdiğini” ifade etti. Geçen hafta Twitter’ın resmen sahibi olan Elon Musk, platformda “özgür ifadeyi” sağlayacağını söylemişti.