Dünya Elon Musk'ın beyin çipi şirketi Neuralink'e insanlı deney için onay

Elon Musk'ın beyin çipi şirketi Neuralink'e insanlı deney için onay

26.05.2023 - 15:21 | Son Güncellenme:

Musk beyin çipinin obeziteden otizme, depresyondan şizofreniye kadar birçok hastalığın tedavisinde kullanılabileceğini umuyor.

Elon Muskın beyin çipi şirketi Neuralinke insanlı deney için onay

Elon Musk'ın beyin implant şirketi Neuralink, ABD Gıda ve İlaç İdaresi'nden (FDA) beyin çipinin ilk defa insanlar üzerinde klinik deneyini başlatabilmek için onay aldığını duyurdu.

Haberin Devamı

Neuralink sosyal medya üzerinden paylaştığı açıklamasında geliştirdikleri teknolojinin çok sayıda insana yardımcı olmasına bir gün imkan verecek onayın önemli bir adımı temsil ettiği vurgulandı.

Açıklamada klinik deneyler için alımların henüz başlamadığı, ancak en kısa sürede daha fazla bilgi duyuracaklarını açıkladı.Açıklamada klinik deneyler için alımların henüz başlamadığı, ancak en kısa sürede daha fazla bilgi duyuracaklarını açıkladı.

BİRÇOK HASTALIĞIN TEDAVİSİ OLABİLİR

Musk, beyin çipinden obeziteden otizme, depresyondan şizofreniye kadar birçok hastalığın tedavisinde yararlanılabileceğini umuyor ve ayrıca çipin internette araştırma yapmakta ve telepati kurmakta kullanabileceğini düşünüyor.

Ürünün güvenliğinden son derece emin olduğunu vurgulayan Musk çipi bir gün çocuklarına yerleştirmek isteyebileceğini ifade etmişti. Musk, Mars'ı kolonileştirmek ve insanlığı kurtarmak gibi 'yüce hedefleriyle' tanınıyor.

Yazarlar