Dünya Erdoğan-Putin görüşmesinin detayları belli oldu

Erdoğan-Putin görüşmesinin detayları belli oldu

28.04.2023 - 17:09 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in dün gerçekleştirmiş olduğu görüşmenin detayları ortaya çıktı.

Erdoğan-Putin görüşmesinin detayları belli oldu

Cumhurbaşkanlığı kaynakları'ndan edinilen bilgiye göre; Suriye ile dörtlü çalışma grubunun gündeminde PKK ile mücadele, sınır güvenliği ve sığınmacıların dönüşü ile siyasi süreç var.

Haberin Devamı

Türkiye'nin Rusya'ya sattığı domates kotası 500 bin, balık kotası 15 bin tona çıkarıldı. Rus turistler için ilave uçak seferi yapılacak. Erdoğan tahıl koridorunun uzamasını telkininde bulundu. Putin, 'Türkiye'nin teklifini önemsiyoruz' dedi.

CNN TÜRK muhabiri Arda Erdoğan da görüşmenin detaylarını aktardı. Erdoğan'ın değerlendirmeleri şöyle;

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından elde edindiğimiz bilgilere göre bazı mutabık kalınan noktalar olduğu öğrenildi. Rus turistler için ekstra uçak seferleri olacak. Rusya'ya 350 bin ton domates kotasının 500 bin tona çıkarılması konusunda mutabık kalındı.

İhraç edilen Balık kotasının da 15 bin tona çıkarılması söz konusu.

RUS TURİSTLER İÇİN YENİ ÖDEME SİSTEMİ

Ödeme sistemi ile ilgili Rebit Kart sistemi üzerinde çalışılıyor. Yeni bir 'para kart' sistemi üzerinde çalışıyor. Rus turistler telefonlara kuracakları uygulama ile Türkiye'de rahatlıkla kullanabilecek.

Haberin Devamı

Tahıl koridoru son görüşmede 2 ay 18 Mayıs'ta sona eriyor. Bu tarihin uzatılması konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan telkinde bulundu. Bu sürecin birkaç gün içerisinde BM'nin de içinde olduğu bir telefon görüşmesi yapması bekleniyor.

SURİYE İLE NORMALLEŞME SÜRECİ

Putin 4'lü görüşmeden memnun. Görüşmenin gündeminde PKK ile mücadele, sınır güvenliği ve siyasi süreç var.