Dünya Erdoğan, Putin ile tahıl krizini görüştü

Erdoğan, Putin ile tahıl krizini görüştü

02.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Tahıl Koridoru Anlaşması’nın imzalanmasında büyük rol oynayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya’nın anlaşmayı askıya alma kararının ardından da krizin çözümü için devreye girdi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştiren Erdoğan, meselede çözüm odaklı bir iş birliğini tesis edeceklerine emin olduğu mesajını verdi.

Erdoğan, Putin ile tahıl krizini görüştü

ANKARA Milliyet - İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Rusya-Ukrayna savaşındaki son gelişmeler başta olmak üzere bölgesel konular ele alındı. Erdoğan, görüşmede, tahıl sevkiyatına ilişkin İstanbul Mutabakatının uygulanmasıyla ilgili sorunların çözümü noktasında tüm taraflar nezdinde gerekli girişimlerde bulunmayı sürdürdüklerini belirtti. Birçok konuda olduğu üzere bu meselede de çözüm odaklı bir iş birliğini tesis edeceklerine emin olduğunu belirten Erdoğan, tahıl krizini yapıcı yaklaşımla çözmeleri durumunda, müzakerelere dönüş yolunda atılacak adımları da teşvik etmiş olacaklarını dile getirdi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Valday Tartışma Kulübü toplantısında yaptığı konuşmada Türkiye ve kendisi hakkındaki samimi ifadeleri için Putin’e teşekkür etti. Tahıl krizi diplomasisini sürdüren Erdoğan’ın, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile de bir telefon görüşmesi gerçekleştirmesi bekleniyor.

‘Türkiye-AB diyaloğu canlandırılmalı’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile dün bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Türkiye-Almanya ilişkileri, bölgesel konular ve Rusya-Ukrayna savaşındaki son gelişmeler ele alındı. Almanya’nın Türk-Yunan ilişkileri konusunda tarafsız tutumuna geri dönmesini beklediklerini belirten Erdoğan, Türkiye-Avrupa Birliği diyaloğunun, Gümrük Birliği’ni güncelleme görüşmelerinin ve katılım müzakerelerinin canlandırılması gerektiğini dile getirdi.