Dünya Erdoğan’ın 'Türkiye Yüzyılı' mesajı, Yunanistan'a dert oldu! Söz verdi...

Erdoğan’ın 'Türkiye Yüzyılı' mesajı, Yunanistan'a dert oldu! Söz verdi...

29.10.2022 - 12:45 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhuriyet'in 100'üncü yılındaki hedeflerini açıkladığı 'Türkiye Yüzyılı' vizyonu, Yunanistan’da büyük yankı uyandırdı. Özellikle Erdoğan’ın Ayasofya’nın yeniden cami olarak hizmete açılması sözlerine dikkat çeken Yunan basını ayrıca "Erdoğan meydan okuyor" başlığını kullandı.

Erdoğan’ın Türkiye Yüzyılı mesajı, Yunanistana dert oldu Söz verdi...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin yeni program ve hedeflerinin yer aldığı ve 2023 seçimlerinin temel sloganı da olması planlanan "Türkiye Yüzyılı" vizyonunu Ankara Spor Salonu’nda açıkladı. Erdoğan, geniş katılımlı toplantıda 16 başlıkta “Türkiye yüzyılı vizyonunun ruhunu, felsefesini” anlattı. AK Parti, tanıtım toplantısı için gerekli hazırlıklara haftalar önce başlamıştı. 11 muhalefet partisinin liderinin de davet edildiği toplantıda Erdoğan, seçimleri kastederek, “Yedi ayımız var, durmak yok yola devam” dedi. Cumhurbaşhanı Erdoğan'ın yaklaşık bir buçuk saat süren konuşması, Yunan medyasında geniş yer buldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Ayasofya’nın cami olarak yeniden hizmete açılması sözlerine dikkat çeken Yunan basını, "Erdoğan meydan okuyor" başlığını kullandı.

Haberin Devamı

"BÜYÜK BİR MEYDAN OKUMADIR"

Haber sitesi Enikos, toplantıya katılımın fazlalığından rahatsız olmuş olacak ki, "Recep Tayyip Erdoğan, partisi AK Parti'nin Ankara'da düzenlediği Türkiye'nin Yüzyılı adlı abartılı etkinliğinde Ayasofya'ya atıfta bulunarak yeni provokasyonlar yaptı" ifadesini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Ayasofya'yı, yeniden cami olarak hizmete açmış olmamız bile küresel vesayete karşı gerçekleştirilmiş bir büyük meydan okumadır" sözlerine vurgu yapan Enikos, bu sözleri manşete taşıdı.

Erdoğan’ın Türkiye Yüzyılı mesajı, Yunanistana dert oldu Söz verdi...

ERT televizyonu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dünyaya meydan okuduğunu belirterek, "Erdoğan, yeni Osmanlı vizyonunu tanıttı" başlığını attı. Ayasofya'nın yıllar sonra tekrar camiye dönüştürülmesiyle ilgili konuşmayı aktaran haberde, Erdoğan'ın Türkiye'nin siyaset, ekonomi, teknoloji, askeri ve diplomasinin her alanında dünyanın en büyük 10 devletinden biri haline getirilmesi hedefine vurgu yapıldı.

Haberin Devamı

"TÜRKİYE'NİN YÜZYILINI İNŞA EDECEĞİM"

Kathimerini gazetesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Türkiye'nin yüzyılını inşa edeceğim" sözlerini manşete taşıdı. "Erdoğan, ülkesini dünyanın en büyüklerinden biri haline getireceğine söz verdi" ifadesinin yer aldığı haberde, "Erdoğan, 2071 vizyonuyla Haziran 2023'ten sonra Türkiye'ye daha güzel günler vaat etti" denildi.

ANT1 de Erdoğan'ın "Ayasofya'nın cami olarak açılması küresel vesayette büyük bir meydan okuma" açıklamasını başlığa taşıdı. ANT1 Türkiye muhabiri Anna Andreu'nun haberinde, Erdoğan'ın "Emperyalistlerin ülkemize yönelik planları hiçbir zaman eksik olmadı" sözleri yer aldı.

"GÖRKEMLİ PLANLARINI PAYLAŞTI"

MEGA televizyonu ise, "Türk Cumhurbaşkanı, 29 Ekim 2023'te Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. kuruluş yıldönümü öncesinde ülkesi için sahip olduğu görkemli planlarını paylaştı ifadelerine yer verdi. Haberde ayrıca "Erdoğan, camiye çevirdiği Ayasofya'ya da atıfta bulunarak bunun emperyalizme nasıl bir tepki olduğunu söyledi" denildi.

Erdoğan’ın Türkiye Yüzyılı mesajı, Yunanistana dert oldu Söz verdi...

"DÜN ORADAYDILAR, BUGÜN DE ORADALAR"

Dikaiologitika ise, "Erdoğan Ayasofya'yı hatırlattı" diyerek, "Cami olarak açmak, küresel vesayette büyük bir meydan okumadır" ifadesine yer verdi. Haberde, "Türkiye Cumhurbaşkanı, 'Bu kirli hesaplarda kullanılan piyonlar hiç eksik olmadı. Dün oradaydılar ve bugün de oradalar' dedi" ifadeleri kullanıldı.

Erdoğan’ın Türkiye Yüzyılı mesajı, Yunanistana dert oldu Söz verdi...

Haberin Devamı

"ERDOĞAN PİŞMAN DEĞİL"

Parapolitika ise, "Türkiye'nin yeni meydan okumaları" başlığını attığı haberinde, "Erdoğan pişman değil: Emperyalizme cevap Ayasofya'nın camiye dönüştürülmesidir" ifadelerini kullandı. Haberde, toplantıya katılım rekoru kırıldığı yazıldı.

Erdoğan’ın Türkiye Yüzyılı mesajı, Yunanistana dert oldu Söz verdi...

"Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, meydan okumaya devam etti" başlığını atan Protothema gazetesi ise, "Gönül coğrafyamızda hiçbir şeye ve hiç kimseye sırtımızı dönemeyiz" sözlerine yer verdi.

Erdoğan’ın Türkiye Yüzyılı mesajı, Yunanistana dert oldu Söz verdi...

Yazarlar