Dünya Erkek modasında feminenlik rüzgârı

Erkek modasında feminenlik rüzgârı

04.09.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Brad Pitt’in etek giymesi, Harry Styles’ın kürk manto ve taşlı ceket kullanması, Timothee Chalamet’in Venedik stili “Feminen erkek modası”nı tartışmaya açtı.

Erkek modasında feminenlik rüzgârı

Pelin Aykın -  Kürk mantolar ve taşlı ceketlerle dikkat çeken İngiliz şarkıcı Harry Styles’ın ardından yeni filmi “Suikast Treni”nin galasına etekle katılan Hollywood yıldızı Brad Pitt ve Venedik Film Festivali’nde feminen giysilerle boy gösteren oyuncu Timothee Chalamet, erkek modasında feminenlik akımını gündeme getirdi. İngiliz stilist Miranda Holder, erkeklerin “ultra feminen” giyinmeye bile karşı koyamayacağını, çünkü bu akımın
artık çok popüler olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Holder, “Tasarımcılar yıllardır cinsiyetten bağımsız giysilerle flört ediyor, pandemi sonrası yeni döneme girdik. Anı yaşıyoruz, her şey giyiliyor” dedi. Stilist, ünlü erkeklerin de “daha kadınsı gardırobun keyfini keşfetmek” için takım elbiseden vazgeçtiğine dikkati çekti. Holder, “Feminen giyinen ünlü erkekler, erkeklerin ne giyebileceğine dair heyecanı geri getirdiler, bu daha heyecanlı” diye konuştu. Ama yeni akımı eleştirenler de var.

YENİ AKIM İÇİN 6 KURAL!

İngiliz stilist Miranda Holder, feminen modayı denemek isteyen bir erkeğin uyması gereken kuralları açıkladı:

1 Küçük adımlarla başlayın: Sizin için doğru olanı hissetmek için biraz zaman ayırın, bu çok kişisel bir süreçtir. Sadece size neyin iyi geldiğini ve kişiliğinizi yansıttığını değil, aynı zamanda kendi terzilik sınırlarınızın nerede olduğunu da keşfetmeniz gerekir.

Haberin Devamı

2 Basit takaslar yapın: Normal kıyafetinizi bileşenlerine ayırın ve hangi öğelerin biraz daha kadınsı bir şeyle değiştirilebileceğini düşünün.

3 İlham alın: Bir stilist gibi olun ve başlamadan önce araştırmanızı yapın. Fazla seçenek olduğundan çok fazla deneme yanılma olacak. Bu nedenle Pinterest ve Instagram gibi platformlarda veya telefonunuzdaki özel bir albümde beğendiğiniz görünümlerin kaydını tutmaya başlayın.

4 Deneyler yapın: Tamamen açık fikirli olun. Burada yeni bir bölgedesiniz ve size neyin uygun olup olmadığını yeni bir dizi kuralla yeniden tanımlamanın zamanı geldi. Kumaş dünyası size daha yeni açıldı ve dantelden şifona kadar her çeşitle oynayabilirsiniz.

5 Siluetinizi dengeleyin: Unutmamaya değer bir stil kuralı, siluetinizi dengeli tutmaktır. Bu nedenle vücudunuzun bir yarısında daha bol bir şey giyiyorsanız, giysiyi diğer yarısında dar tutun.

6 Güven anahtardır: Güven, enerji ve duruş her şeydir. Kendinizi çok iyi hissetmeli ve giydiğinizi beğenmelisiniz. Yoksa yeni imajınızı taşıyamazsınız.