Dünya Ermenistan’da yeni restleşme!

Ermenistan’da yeni restleşme!

11.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ermenistan’da Başbakan Nikol Paşinyan ile destekçilerinin, ordu ve muhalefetle restleşmesi büyüyor. Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, muhtıra veren Onik Gasparyan’ın dün itibarıyla Genelkurmay Başkanlığı görevinin son bulduğunu açıklarken, Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan, Paşinyan’ın görevden alma kararnamesini Anayasa Mahkemesi’ne taşıdı.

Ermenistan’da yeni restleşme

 

Ermenistan Başbakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Paşinyan, Cumhurbaşkanı Sarkisyan’ın Gasparyan’ın görevden alınmasıyla ilgili kararnameyi imzalamadığını hatırlatarak, yasalar gereği Sarkisyan’ın kararnameyi Anayasa Mahkemesi’ne zamanında götürmediğine dikkat çekti. Paşinyan’ın ardından Cumhurbaşkanlığı, Sarkisyan’ın kararnamenin anayasaya ve süreçlere uygun olup olmadığının tespiti için Anayasa Mahkemesi’ne başvurduğunu açıkladı. Bu arada Paşinyan, Gasparyan’ın yerine eski Genelkurmay Başkanı Korgeneral Artak Davtyan’ı önerdi.

Haberin Devamı

Genelkurmay Başkanı Onik Gasparyan ise, sosyal medya hesabından,  “Krizden çıkmanın yolu Başbakan’ın görevinden istifa etmesi ve erken parlamento seçimleri yapılmasıdır” dedi.