Dünya Eski first lady NFT pazarında

Eski first lady NFT pazarında

18.12.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın eşi Melania Trump, kobalt mavisi gözlerinin sulu boya resminin NFT halini satışa çıkardı. Eleştirmenler, 150 dolara satılacak olan, eski first lady'nin sesli mesajının da yer aldığı NFT için "Trumplar siyasi şöhretlerini paraya çeviriyor" dedi.

Eski first lady NFT pazarında

DIŞ HABERLER - ABD Başkanlığı görevine geçtiğimiz ocak ayında veda eden Donald Trump'ın eşi Melania Trump (51) Beyaz Saray'dan ayrılmasından sonra ilk girişimini duyurdu. 2021'e damga vuran NFT akımına Melania Trump da katıldı. Eski first lady, dijital eserlerin alım satımında kullanılarak ön plana çıkan NFT (benzersiz dijital varlık) piyasasına girdi. Bir yıldır spot ışıklarından uzakta yaşayan eski first lady, ilk halka açık girişiminde "Melania's Vision" (Melania'nın Vizyonu) adlı bir NFT'sini satışa çıkardığını açıkladı. Trump'ın ofisinden yapılan açıklamada, Fransız moda sanatçısı Marc-Antoine Coulon tarafından yapılan Melania Trump'ın kobalt mavisi gözlerinin suluboya resminin NFT halinin satışa çıkarılacağı belirtildi.

Haberin Devamı

Bir kısmı çocuklara

Melania Trump'ın "umut mesajını" içeren bir ses kaydının da yer alacağı NFT'lerin yaklaşık 150 dolara satılacağı ve 31 Aralık'a kadar satışın devam edeceği bildirildi. Melania Trump yaptığı açıklamada, satıştan elde edilen gelirin bir kısmının yetiştirme yurdundaki çocukların, bilgisayar becerilerini geliştirecek eğitime harcanacağını söyledi. Eski first lady, “Sanata olan tutkumu somutlaştıran ve Be Best girişimim aracılığıyla çocuklara olan düşkünlüğümü destekleyecek yeni NFT çalışmamı duyurmaktan gurur duyuyorum. Bu yeni teknoloji tabanlı platform aracılığıyla çocuklara, başarılı olmaları için programlama ve yazılım geliştirme de dahil olmak üzere bilgisayar bilimi becerileri sağlayacağız" dedi. Eleştirmenler ise Melania Trump'ın NFT satışını, Trump ailesinin siyasi şöhretlerinden para kazanmaya yönelik en son girişimi olarak nitelendirdi.