Dünya Eski kral davadan kaçmaya çalışıyor

Eski kral davadan kaçmaya çalışıyor

08.12.2021 - 07:01 | Son Güncellenme:

Hakkındaki yolsuzluk soruşturması nedeniyle ülkesi İspanya’dan kaçan eski kral Juan Carlos, eski sevgilisinin açtığı tazminat davasından kurtulmak için de kraliyet statüsünü kullanıyor!

Eski kral davadan kaçmaya çalışıyor

Eski İspanya Kralı Juan Carlos, eski sevgilisi olan Danimarkalı iş kadını Corinna zu Sayn-Wittgenstein-Sayn'ın tehdit ve taciz suçlamalarıyla kendisine açtığı tazminat davasında "dokunulmazlık" talep etti. Bir başka ifadeyle kraliyet statüsü nedeniyle yargılanmamasını istedi. Londra'da görülen davada, 2014'te tahtı oğlu Felipe'ye devreden ve hakkındaki yolsuzluk soruşturması nedeniyle Birleşik Arap Emirlikleri'ne kaçan Carlos'un (83) bu talebi görüşüldü. Eski kralın hukuk ekibi, 1978 tarihli "Devlet Dokunulmazlık Yasası" uyarınca Juan Carlos'un İngiliz mahkemelerinin yargı yetkisinden muaf olduğunu bildirdi. Ayrıca davada gizlilik talep eden Carlos'un ekibi, kralın aleyhinde herhangi bir iddia olması durumunda bunların İspanya Yüksek Mahkemesi'ne götürülmesi gerektiğini savundu. Dokunulmazlık duruşmalarının bu hafta sona ermesi beklenirken, İngilis yargıç kararını daha sonraki bir tarihte açıklayacak.

Haberin Devamı

'YARGILANMASI LAZIM'

Davacı Corinna zu Sayn-Wittgenstein'ın hukuk ekibiyse, Carlos'un devlet koruması hakkına sahip olmadığını söyleyerek, tahttan çekildiğinde "devlet başkanı" statüsünden feragat ettiğini öne sürdü. 1962'den beri Kraliçe Sofia ile evli olan Juan Carlos ile 2004 - 2009 yılları arasında gizli aşk yaşayan Sayn-Wittgenstein-Sayn, eski kralın tacizleri ve tehditleri nedeniyle Londra'daki yüksek mahkemede yargılanmasını, kendisine de gördüğü maddi - manevi zararlar nedeniyle tazminat ödemesini istiyor. Sayn-Wittgenstein-Sayn, Carlos'un bir yardımcısının Londra'da bir otelde kendisini tehdit ettiğini ve İsviçre'deki evine gizlice giren birinin de masasına İngiliz Prenses Diana'nın ölümüyle ilgili bir kitap bırakarak gözdağı verdiğini öne sürüyor. Ayrıca telefonla İspanyolca ölüm tehditi aldığını iddia eden iş kadını, İngiltere'deki evine de silahla ateş açıldığını söylüyor.

Yazarlar