Dünya Eski Kral Faruk’un sevgilisinden veda

Eski Kral Faruk’un sevgilisinden veda

15.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Mısır’ın eski kralı Faruk’un sevgilisi, İtalyan opera sanatçısı Irma Capece Minutolo’nun vefat ettiği duyuruldu. 7 Haziran’da 87 yaşında hayatını kaybeden Minutolo, 6 Ağustos 1935’te İtalya’nın Napoli kentinde doğmuştu ve İtalyan operasında başarılı bir kariyere sahipti. Ancak daha çok 1965’te Roma’da sürgündeyken ölen Kral Faruk’un sevgilisi olarak tanınıyordu.

Eski Kral Faruk’un sevgilisinden veda

Kral Faruk 1954’te ikinci eşi Neriman Sadık’a boşanma davası açtıktan sonra Napoli’de plajda Minutolo’yla tanışmıştı. İyi derecede İtalyanca, İngilizce, Fransızca ve Almanca bilen kralla aşkları böyle başlayan operacı evlendiklerini de iddia etmişti. Minutolo, eski kralla İslami törenle evlendiklerini ve son yıllarını birlikte yaşadıklarını söylüyordu.

Haberin Devamı

ÇAPKINLIĞIYLA ÜNLÜYDÜ

Operacı, çapkınlığıyla ünlü Faruk’un hayatındaki diğer kadınlar için ise “Onlar sadece arkadaşları” diyordu. Resmi nikahı olmadığı için “Evlenmemeyi tercih ederim. Faruk mantıklı ve hassas ama evlilik aşkın mezarıdır” demeyi de ihmal etmiyordu. Minutolo ailesinin başlangıçta bu ilişkiye karşı çıktığı ama Faruk’un biraz para vermesiyle durumu kabullendikleri de iddialar arasında. Sürgündeki hükümdarın, 1963’te özel Napoli Sanatçılar Kulübü’nü performans sergilemesi için kiralayarak sevgilisinin şarkıcılık kariyerinin başlamasına yardımcı olduğu da biliniyor.

Eski Kral Faruk’un sevgilisinden veda

Kral Faruk’un cenazesinde gözyaşına boğulan Minutolo, başka bir evlilik yapmamıştı.

VASİYETTE YOK

Irma Capece Minutolo, 1965’te ölen Faruk’un Roma’daki cenazesinde kralın ilk eşi Feride’yle birlikte yer almıştı. Ancak resmi bağı olmadığı için kralın vasiyetine dahil edilmemişti. Bir de Faruk ölmeden önce başka bir genç kadınla yemek yediği söylenmişti. Faruk’un babası Osmanlı Hidivi İsmail Paşa’nın oğlu Kral Fuad, annesi ise yine Türk asıllı Kraliçe Nazlı Sabri’ydi.