Dünya F-16 satışında son viraj dönüldü, Türkiye düşmanı 'ağladı!'

F-16 satışında son viraj dönüldü, Türkiye düşmanı 'ağladı!'

17.02.2024 - 10:39 | Son Güncellenme:

ABD lideri Biden'ın imzaladığı bir genelgeye tutunan Michael Rubin, skandal yazısında Batı Şeria ve Gazze ile KKTC'yi karşılaştırdı, Azerbaycan'a da kin kustu. Eski istihbaratçı, Washington'ın Ankara'nın 'zorbalığı'na boyun eğdiğini ileri sürdü.

F-16 satışında son viraj dönüldü, Türkiye düşmanı ağladı

ABD'de Türkiye'ye F-16 satışında son eşiğinde aşılmasıyla NATO müttefikleri arasında yeni bir sayfa açılırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hafta içinde yaptığı açıklamada Ankara-Washington ilişkilerinde olumlu bir tablo çizdi.

Haberin Devamı

Erdoğan, "Şu anda Kongre’deki hava olumlu. Aynı şekilde Senato’dan da olumlu sesler geliyor. ABD ile benzer düşündüğümüz ya da üzerinde uzlaştığımız konuların sayısı artıyor diyebiliriz. Olumsuz bir gidiş yok, tam aksine olumlu bir gelişme var" dedi.

Türkiye, ABD'den 40 adet yeni F-16 savaş uçağı ve 79 F-16 modernizasyon kiti alacak. Diğer silahların da yer aldığı paketin karşılığı, 23 milyar dolar.

Önümüzdeki dönemde Türk ve Amerikalı yetkililerin F-16 satışına dair görüşmeler yapması beklenirken, Türkiye düşmanlığıyla bilinen ABD'li eski istihbaratçı Michael Rubin yayımlanan son yazısında deli saçması ifadeler kullandı.

Seçim döneminde Türkiye'de darbe çağrısı yapan, terör örgütü FETÖ'ye açık şekilde destek veren Michael Rubin, 'Biden yanlışlıkla Türkiye'ye silah satışını yasakladı mı?' başlığıyla bir yazı kaleme aldı.

Haberin Devamı

Washington yönetiminin Türkiye'nin 'zorbalığı'na boyun eğdiğini ileri süren Rubin, İsrail'i eleştiren ABD lideri Joe Biden'a ateş püskürdü ve Gazze Şeridi'ni yakıp yıkan işgal ordusunu övdü.

Joe Biden'ın 9 Şubat tarihinde imzaladığı siviller için uluslararası korumayı ihlal eden ülkelere askeri yardımın hızla kesilmesini öngören genelgeye atıfta bulunan eski istihbaratçı, "Kongre'nin Beyaz Saray'a artık Türkiye'ye F-16 satışının yasa dışı olduğunu söylemesinin vakti" gibi skandal bir cümle kurdu.

F-16 satışında son viraj dönüldü, Türkiye düşmanı ağladı

Türk ordusunun Suriye ve Irak'ta terör örgütü PKK/YPG hedeflerini vurmasından duyduğu rahatsızlığı gizlemeyen Michael Rubin, daha da ileri gdiip Türkiye'nin Kıbrıs'ta 'işgalci' olduğunu ileri sürdü.

İsrail işgali altındaki Batı Şeria ve Gazze Şeridi'ni Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile kıyaslama cüretini gösteren eski ABD Savunma Bakanlığı Pentagon çalışanı Rubin, Başkan Biden'ın imzaladığı son genelgeyle Türkiye'ye silah ihracatını yasa dışı hale getirdiğini iddia etti.

"Türkiye NATO üyesi olsun ya da olmasın adadan bütün askerlerini çekinceye kadar F-16 satışı yapılamaz" gibi skandal ifadelerin yer aldığı yazıda, Azerbaycan'a da kin kusuldu.

Michael Rubin, halihazırda Washington merkezli American Enterprise Institute'de kıdemli uzman olarak görev yapıyor.

Haberin Devamı

Özellikle 2016'daki FETÖ darbe girişiminden sonra her fırsatta Türkiye'ye kin kusan Michael Rubin hakkında, 2017 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan suç duyurusunda bulunmuştu.

FETÖ adına zaman zaman Türkçe Twitter mesajları da paylaşan Rubin, American Enterprise Institute'deki çalışmalarının yanı sıra ABD donanmasında dersler de veriyor.