Dünya ‘Facekini’ modası!

‘Facekini’ modası!

22.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Çinliler dışarıda yüzlerini güneşten korumak için “Facekini” adlı maskeyi takmaya başladı.

‘Facekini’ modası

Hava sıcaklığının 35 derece civarında seyrettiği Çin’de insanlar yüzlerini güneşten korumak için “Facekini” adlı maskeyi takarak sokağa çıkıyor. Açık tenin popüler olduğu Çin’de kar maskesine benzeyen Facekini’nin art arda gelen sıcak hava dalgalarında sokak modasına dönüştüğü belirtildi. Sadece gözleri, ağzı ve burun deliklerini açıkta bırakan yüz maskelerinin yanı sıra koruyucu giysiler, güneş ışınlarına dayanıklı geniş kenarlı şapkalar da popülaritesini artırdı. Yüz maskesi satan bir tezgâhtar, “Facekini satışları bu yaz çok arttı” dedi.

Haberin Devamı

‘Facekini’ modası

Konyaaltı ‘oteli’

Türkiye genelinde çöl sıcakları etkili olurken, önümüzdeki hafta yeni sıcak dalgasıyla rekorlar kırılabileceği belirtildi.

Antalya’da 40 derecede sıcaktan bunalanlar, Konyaaltı Sahili’nde sabahladı.

Sıcaklığın Marmara, Ege ve Akdeniz’de mevsim normallerinin 3 ila 8, diğer bölgelerde 1 ila 5 derece üzerine çıkması bekleniyor.

İstanbul’da hava bugün 34, yarın 35, Ankara’da bugün 34, yarın 36, İzmir’de ise bugün ve yarın 39 derece.

İstanbul’da barajlardaki doluluk oranı yüzde 40’ın altına düştü.

‘Facekini’ modası

4. dalga geliyor

İtalya’da en az 20 şehir için sıcak hava uyarısı yapıldı; Sardinya adasında önceki gün sıcaklık 48.8 dereceye yaklaştı; uzmanlar gelecek hafta 4. sıcak hava dalgasının etkili olacağını açıkladı.

Haberin Devamı

İspanya’da Sevilla yakınlarındaki Guadalquivir Vadisi’nde sıcaklığın 44 dereceye ulaşması bekleniyor; Kanarya Adası La Palma’da orman yangınları devam ediyor.

Orman yangınlarının 5 gündür devam ettiği Yunanistan’da yarın sıcaklığın 45 dereceye ulaşması ve “Kleon” adlı yeni sıcak dalgasının 27 Temmuz’a kadar sürmesi bekleniyor.

NASA’dan Gavin Schmidt, temmuzun muhtemelen kayıtlardaki en sıcak ay olacağını açıkladı

Sıcak dalgalarının doğanın yiyecek sağlama yeteneğini tehdit ettiği belirtildi.